Over 30 personer drept i nye massakrer i Algerie

Alger (NTB-AFP): 25 algeriere fikk strupen skåret over av uidentifiserte personer som oppgis å være islamske fundamentalister. Det rapporterte den algeriske avisen Le Soir d'Algerie lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Massakren skjedde i Souhane, 20 kilometer sør for hovedstaden Alger, ifølge avisen. Det var 18 menn, tre kvinner og fire barn blant de massakrerte. Ugjerningen skal ha skjedd torsdag kveld. To personer klarte å unnslippe da gruppen ble stoppet ved veisperringer.

Fire menn ble bundet, låst inne i sin egen lastebil og brent levende da væpnede islamske ekstremister satte fyr på bilen. Det skriver den algeriske avisen Le Matin lørdag.

De fire mennene ble stoppet ved en veisperring torsdag, skriver avisen, som ikke oppgir kilder.

Flere bomber

En person ble drept og to skadd da en bombe eksploderte nær et hus i Tipaza-regionen 80 kilometer vest for Alger. To andre bomber ble ifølge Le Matin tatt hånd om av sikkerhetsstyrker uten å eksplodere. Én var plassert på en kafé, en annen på en bussholdeplass.

Ifølge en tredje avis, L'Authentique, har regjeringsstyrker satt mange titall islamske ekstremister «ut av aksjon» i en operasjon sør for Alger. Det er ikke klart om de er arrestert eller drept, men avisen skriver at flere ekstremister er under beleiring. Hæren selv har ikke gitt opplysninger om noen pågående aksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer