Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 30 personer fraktet til sykehus etter helikopterstyrten

Politiet bekrefter at minst en person har omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Glasgow? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Minst en person er omkommet etter at et politihelikopter styrtet i taket på en pub i Glasgow i natt, opplyser politiet på en pressekonferanse.

- Vi forventer at dødstallet vil stige de kommende timene, sier politioverbetjent Stephen House.

Mange skadd Til nå er 32 personer er reddet ut av bygningen og fraktet til ulike lokale sykehus. Over 100 brannmenn jobber fortsatt på stedet.

Ifølge Sky News er minst seks personer omkommet, men disse tallene er ikke bekreftet.

- Våre tanker er med alle dem som er blitt påvirket av denne ulykken, og vi fortsetter å jobbe sammen med våre kollegaer i det skotske brannvesenet og den skotske ambulansetjenesten for å redde folk vekk fra ulykkesstedet, sier visepolitimester Rose Fitzpatrik i en uttalelse på politiets Facebook-sider.

Sperret inne Det var rundt klokka 22.25 lokal tid et politihelikopter styrtet i taket på baren Clutha. Tre personer var om bord i helikopteret - to politimenn og en sivil pilot, mens om lag 120 personer skal ha vært inne i baren.

Politiet opplyste på en pressekonferanse natt til lørdag at det var «mange skadde», men kunne ikke bekrefte om noen var omkommet.

Lørdag morgen er flere fortsatt innesperret på venstre side av bygningen, som kollapset etter ulykken. Bygningen beskrives som svært utrygg, og det er ikke klart hvor mange som befinner seg der.

- Vi jobber veldig hardt for å redde de som fortsatt er inne i bygningen, og vi vil komme med ytterligere detaljer når vi vet mer, sier visepolitimester Rose Fitzpatrik.

Gransking Det var et politihelikopter av typen Eurocopter EC135 T2 som krasjet inn i bygningen. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent. Vitner har observert helikopteret «falle som en stein» fra stor høyde i høy hastighet.

Politiet og luftfartsmyndighetene har iverksatt full granskning.

- Et fryktelig syn Store brannmannskaper rykket raskt ut til ulykkesstedet. Helikopteret gikk delvis gjennom det flate taket på den én etasjes bygningen. TV-bilder viser haleroret som så vidt stikker opp av taket.

Labour-politikeren Jim Murphy sier til BBC at han kjørte forbi puben The Clutha ved elva Clyde rett etter ulykken. Sammen med andre frivillige hjalp han til med å få skadde ut av bygningen.

- Det var et fryktelig syn, sier Murphy, som er representant i Parlamentet i London.

INNESPERRET:  Brannvesenet undersøker skadene på taket etter at et politihelikopter styrtet i en pub i Glasgow. Flere personer ble innesperret i bygningen etter ulykken.Foto: AP Photo / Andrew Milligan / NTB Scanpix
INNESPERRET: Brannvesenet undersøker skadene på taket etter at et politihelikopter styrtet i en pub i Glasgow. Flere personer ble innesperret i bygningen etter ulykken.Foto: AP Photo / Andrew Milligan / NTB Scanpix Vis mer

- Helikopteret var inne i puben. Det var et kaos der, forteller Murphy.

Panikk Til tross for sammenstøtet ble det ikke utløst noen eksplosjon, og det brøt ikke ut brann.

- Alle var veldig forvirrede og redde. Ingen visste noe. Det var ingen eksplosjon, ikke noe «bang». Det var veldig stille, sier Grace Maclean til CNN.

Hun var en av de mange gjestene som var på puben for å høre ska-bandet Esperanza spille.

- Midt i settet hørtes det ut som en voldsom eksplosjon, forteller Fraser Gibson (34), som var til stede for å høre bandet hvor han tidligere var medlem selv.

- Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Vi var som frosset fast et øyeblikk. Det oppsto panikk, og så forsøkte folk å komme seg ut døra, sier Gibson til BBC.

KAOTISK: Dette bildet viser vrakrestene av helikopteret på taket av puben, mens redningsmannskaper jobber på spreng. Foto: AP Photo / Jan Hollands / PA / NTB Scanpix
KAOTISK: Dette bildet viser vrakrestene av helikopteret på taket av puben, mens redningsmannskaper jobber på spreng. Foto: AP Photo / Jan Hollands / PA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media