Over 30 personer funnet livløse ved vulkan i Japan

Funnet med det politiet betegner som hjertestans.

REDNINGSARBEID: Politiet melder at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix
REDNINGSARBEID: Politiet melder at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge lokale myndigheter befant det seg om lag 150 turgåere ved vulkanen Ontake i Japan, da den i går formiddag hadde et voldsomt vulkanutbrudd.

Mer enn 350 redningsarbeidere - en blanding av politi, brannmenn og militære begynte søndag morgen klatringen opp på fjellet, opplyser loklale myndigheter overfor CNN.

Nå melder politiet at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen, skriver BBC.

- Puster ikke Redningsarbeidere fant personene nær toppen av det 3067 meter høye vulkanfjellet Ontake. Begrepet «hjertestans» brukes av redningsmannskaper som kommer først til ulykkesstedet. Ifølge BBC er det ingen av de om lag 30 menneskene som puster.

I Japan bekreftes ikke dødsfall før en formell undersøkelse er utført, skriver nyhetsbyrået AP.

Japanske myndigheter sendte tidligere ut redningsmannskap for å lete etter folk som fortsatt ikke var kommet i trygghet etter vulkanutbruddet.

Fly omdirigeres Ifølge politiet har om lag 250 personer, bosatt rett ved vulkanen, bestemt seg for å bli værende i sine hjem, melder CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer