REDNINGSARBEID: Politiet melder at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix
REDNINGSARBEID: Politiet melder at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix Vis mer

Over 30 personer funnet livløse ved vulkan i Japan

Funnet med det politiet betegner som hjertestans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge lokale myndigheter befant det seg om lag 150 turgåere ved vulkanen Ontake i Japan, da den i går formiddag hadde et voldsomt vulkanutbrudd.

Mer enn 350 redningsarbeidere - en blanding av politi, brannmenn og militære begynte søndag morgen klatringen opp på fjellet, opplyser loklale myndigheter overfor CNN.

Nå melder politiet at de har funnet mer enn 30 turgåere med det de betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen, skriver BBC.

- Puster ikke Redningsarbeidere fant personene nær toppen av det 3067 meter høye vulkanfjellet Ontake. Begrepet «hjertestans» brukes av redningsmannskaper som kommer først til ulykkesstedet. Ifølge BBC er det ingen av de om lag 30 menneskene som puster.

I Japan bekreftes ikke dødsfall før en formell undersøkelse er utført, skriver nyhetsbyrået AP.

Japanske myndigheter sendte tidligere ut redningsmannskap for å lete etter folk som fortsatt ikke var kommet i trygghet etter vulkanutbruddet.

Fly omdirigeres Ifølge politiet har om lag 250 personer, bosatt rett ved vulkanen, bestemt seg for å bli værende i sine hjem, melder CNN.

Viulkanen Ontake hadde sitt forrige utbrudd i 2007. Den ligger rundt 200 kilometer vest for Japans hovedstad Tokyo.

Flytrafikken omdirigeres i området, som følge av kraftig røyk og aske.

HEVET VARSELET: Lokale myndigheter har oppgradert sin vulkanvarsel fra 1 til 3 etter at Ontake i går hadde et voldsomt utbrudd. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix
HEVET VARSELET: Lokale myndigheter har oppgradert sin vulkanvarsel fra 1 til 3 etter at Ontake i går hadde et voldsomt utbrudd. Foto: AP/Kyodo News/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer