Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 300 av Rhodos-turistene har fortsatt ikke kommet seg hjem

Nesten et døgn etter at over 1000 nordmenn skulle ha reist fra Rhodos, fikk de satt seg på fly med kursen hjemover. Nå venter flere på fly hjem fra Arlanda.

MÅTTE SOVE OVERALT: Rhodos-turister sov overalt da de ikke fikk reise hjem som planlagt for litt over et døgn siden. Bildet er tatt på et av Vings hoteller på Rhodos. Foto: Privat
MÅTTE SOVE OVERALT: Rhodos-turister sov overalt da de ikke fikk reise hjem som planlagt for litt over et døgn siden. Bildet er tatt på et av Vings hoteller på Rhodos. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK får ikke deler av reisefølget fra Rhodos, som landet på Arlanda i Stockholm i natt, fly hjem til Norge ennå.

Klokka 19 mandag, omtrent et døgn etter at over 1000 nordmenn egentlig skulle ha vært på flyet hjem, tikket en gledelig melding inn til Dagbladet fra Rhodos-turisten Mariann Østby:

«Ny info oslo flyet går kl. 0245 i natt så da kommer vi oss hjem».

Feriemarerittet gikk mot slutten, for Østby og de 1182 nordmennene som ifølge Vings opplysninger har vært strandet på Rhodos på grunn av innsjekkingstrøbbel på flyplassen.

De reisende kom seg med et fly til Arlanda natt til tirsdag. Reisende til Oslo ble satt på et fly i morgentimene, mens reisende til Bergen og Stavanger må smøre seg med enda mer tålmodighet.

De venter for øyeblikket på å få ta flyet helt hjem.

Ifølge informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff, er det snakk om 363 gjester som venter.

Skal få reise hjem i dag

- De som skulle til Oslo kom hjem i dag tidlig, sier Røhr-Staff.

Hun opplyser at alle nordmenn nå har reist fra Rhodos.

- Det var en prioritering å få dem bort fra Rhodos. Derfor måtte de ta en stopp på Arlanda. De fikk hotell da de kom til Arlanda i natt, opplyser hun.

Reisende som skulle hjem til Bergen og Stavanger må fortsatt vente på å få komme hjem. De venter nå på siste fly fra Arlanda i Stockholm. Ifølge Rhør-Staff vil de bli flydd hjem seinere i dag.

- Det skal gå tre forskjellige flyginger til Bergen og Stavanger. De reisende vil bli fordelt på disse, sier hun.

Frustrerte reisende

Mariann Østby og familien er blant turistene som har måttet overnatte utendørs på solsenger under provisoriske forhold på et overfylt hotell på grunn av kaoset.

- Det er folk overalt og dårlig luft, sa Polina Andreevna Nuyanzina (19) da Dagbladet snakket med henne mandag.

Sammen med venninna Sarah Bolstad (19) er hun blant Ving- passasjerene som skulle ha flydd hjem til Norge natt til mandag.

De måtte oppholde de seg på et av Vings hoteller på Rhodos.

- Vi sitter ute på plenen. Vi måtte sove på solsenger i natt uten dyner. Det er altfor kaldt. Man må bruke et håndkle eller hettegenser om man har det. Reiselederne fra Ving har vi ikke sett på en stund, fortalte hun.

VENTER: Norske flypassasjerer måtte vente på Rhodos. Her venter Marian Østby med sønnen Matheo (4) på fanget. Foto/video: Marian Østby. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer