FLOM: Mandag ettermiddag var 312 mennesker bekreftet døde etter at kraftig regn utløste mandag jordskred og flom i Freetown. Foto: AP / NTB Scanpix
FLOM: Mandag ettermiddag var 312 mennesker bekreftet døde etter at kraftig regn utløste mandag jordskred og flom i Freetown. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Over 300 har omkommet i flom og jordskred i Sierra Leone

Over 300 mennesker er bekreftet døde som følge av oversvømmelser og jordskred i Sierra Leones hovedstad Freetown, opplyser Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SKRED: Flere døde etter jordskred i Sierra Leone. Foto: AP / NTB Scanpix
SKRED: Flere døde etter jordskred i Sierra Leone. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Kraftig regn utløste mandag jordskred og flom i Freetown, og utover dagen steg dødstallet. Mandag ettermiddag var 312 mennesker bekreftet døde, opplyser Sierra Leones Røde Kors.

Men tallet på døde fryktes å stige ytterligere. En reporter fra AFP har sett døde personer flyte på flomvannet og hus som står dekket under gjørme i to områder av byen. Veier har blitt omgjort til oppiskede elver med jordmasser og lik.

Sykehus og likhus over hele byen melder at de fylles opp med døde mennesker.

Lokale medier viser bilder av innbyggere som står med vann til knærne i forsøk på å ta seg gjennom gatene. Deler av et høydedrag skal ha kollapset som følge av jordskred.

Oversvømmelser er vanlig i Sierra Leone under den årlige regnsesongen. Dårlig bygde boliger blir lett bytte for vannmassene.

(NTB)