Over 300 savnet etter at ferje sank i Stillehavet

Gikk ned utenfor kysten av Papua New Guinea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): En ferje med over 300 personer ombord har sunket utenfor kysten av stillehavsøya Papa New Guinea. Ferja var underveis fra byen Kimbe på øya New Britain til landets nest største by Lae, øst på hovedøya New Guinea da den forsvant.

- Det var dårlig vær og jeg tror at den har sunket, sier en talsmann for rederiet, John Whitney.

Rederiet Star Ships mistet kontakten med ferja Rabaul Queen i 6-tida torsdag morgen, melder australsk kringkasting.

Whitney bekrefter at det var om lag 350 mennesker om bord i ferja da den forsvant, men sier at det skal være overlevende.

Ifølge den australske avisa Sydney Morning Herald er 28 personer så langt reddet etter ulykken.

Overlevende - Det er overlevende. For øyeblikket er redningsmannskaper fra Australia på stedet. Ingen er bekreftet omkommet ennå, sier Whitney.

Ifølge det australske nyhetsbyrået AAP bekrefter sjøredningstjenesten i Papua New Guinea (NMSA) å ha mottatt nødsignal fra ferja torsdag morgen.

Den australske redningstjenesten har sendt et fly til området for å bistå i letingen etter overlevende.

Ingen utlendinger - Rederiet tror ikke at det var utenlandske statsborgere om bord, men vår ambassade forsøker nå å få dette bekreftet, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Australia.

Ifølge NMSA har ferja kantret, men det er foreløpig uklart hvordan dette skjedde eller om den fortsatt holder seg flytende.

- Vi har ikke presis informasjon ennå. Lete og redningsmannskaper ble sendt ut tidlig i morges, men de har ikke meldt tilbake, sier en talskvinne.

Uklar årsak En rekke fly, helikoptre og skip er nå på plass i området.

Lederen for Det nasjonale katastrofesenteret i Papua New Guinea, Martin Mosi, mener det er svært vanskelig å si hva som kan ha forårsaket ulykken.

- Er det været, er det overlast eller har det med selve ferja å gjøre. Vi vet ennå ikke, men dette vil bli klart med det aller første, sier han.

Star Ships er et av de største passasjerskipsrederiene i Papua New Guinea, og har faste ruter til mange av øyene i landet.

Byen Kimbe på øya New Britain er populær blant turister fra hele verden, ikke minst dykkere.