Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 3000 flyktninger bosatt i vinter. - Flyktningene kan komme raskere i gang med sine nye liv

Det nest høyeste antallet bosatte flyktninger i løpet av ett år.

FLYKTNINGEMOTTAK: Flyktninger bilr først bosatt på mottak, som her på Torshov transittmottak, før de blir bosatt i kommunene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FLYKTNINGEMOTTAK: Flyktninger bilr først bosatt på mottak, som her på Torshov transittmottak, før de blir bosatt i kommunene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3324 flyktninger ble bosatt i norske kommuner i årets tre første måneder. Målet om å bosette 12 500 flyktninger i år er dermed innen rekkevidde.

Selv om det var dobbelt så mange bosettinger i januar til mars i rekordåret 2016, vil det likevel være det nest høyeste antallet bosatte flyktninger i løpet av ett år, opplyser Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

– Norske kommuner har over tid vist stor vilje og evne til å bosette et høyt antall flyktninger. De fortsetter nå sin gode innsats fra 2016, sier direktør Libe Rieber-Mohn.

Direktoratet konstaterer at bosettingen også er blitt mer effektiv: Ventetiden fra en flyktning får vedtak om opphold til vedkommende blir bosatt i en kommune, er kortet ned. Ved utgangen av mars var den gjennomsnittlige ventetiden på 4,5 måneder, en nedgang fra 6,3 måneder sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det betyr at flyktningene raskere kan komme i gang med sine nye liv i norske kommuner: lære seg norsk, få seg utdanning eller jobb og bli økonomisk selvstendige, sier Rieber-Mohn.

168 av flyktningene som ble bosatt i første kvartal, var enslige mindreårige. Av de 3324 bosatte flyktningene var 2300 fra Syria, 247 fra Iran, 167 fra Eritrea og 136 fra Afghanistan.

(NTB)