<strong>KLAR FOR OPPTELLING:</strong>  Afghanske valgmedarbeidere bærer stemmene inn til telling i Kandahar i går. Foto: Allauddin Khan/Ap/Scanpix
KLAR FOR OPPTELLING: Afghanske valgmedarbeidere bærer stemmene inn til telling i Kandahar i går. Foto: Allauddin Khan/Ap/Scanpix Vis mer

Over 3000 klager etter presidentvalget i Afghanistan

Alle presidentkandidatene er blant klagerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Afghanske myndigheter har mottatt over 3000 rapporter om valgfusk under helgens presidentvalg. Det er flere klager enn under forrige presidentvalg, i 2009.

Da ble over 2000 klager gransket, og det endte med at over én million stemmer ble forkastet på grunn av valgfusk.

Kun halvparten av de i alt 3103 klagene som foreløpig er registrert i forbindelse med årets valg, vil bli etterforsket, ifølge en talsmann for klageinstansen. Årsaken er at mange av klagene er rapportert inn ved hjelp av telefon, noe som betyr at myndighetene ikke sitter på bevis som kan underbygge anklagene.

Blant klagerne er alle de tre fremste presidentkandidatene.

Ved midnatt mandag gikk fristen ut for å rapportere inn uregelmessigheter, men det er ventet at klagene vil fortsette å strømme inn etter hvert som beholdere med stemmesedler fra distriktene ankommer Kabul.

Både observatører, velgere og andre har lov til å levere inn klager i valglokalene.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer