Over 3000 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rystet Tyrkia og Syria, melder NTB.
Antall omkomne er ventet å stige, skriver avisa.
Ifølge tyrkiske myndigheter har 1762 personer mistet livet i Tyrkia. Over 11 000 personer skal i tillegg være skadd.
Det kraftige jordskjelvet rammet natt til mandag, med en styrke på 7,8. Skjelvet rammet hardest sørøst i Tyrkia og nordvest i Syria, men det kunne kjennes så langt unna som i Kairo, over 1.000 kilometer unna.
Skjelvets episenter skal ha vært nær byen Gaziantep, sør i Tyrkia. I tida etter har det vært flere etterskjelv og det rapporteres om store skader.
Klokken 11.30 melder Reuters om nye kraftige etterskjelv. European-Mediterranean Seismological Centre oppgir at etterskjelvet er målt til en styrkegrad på 7,7.
Merket du jordskjelvet? Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her.

Tyrkias president Erdogan er rystet etter katastrofen.
- Jordskjelvet er den største katastrofen siden 1939, sier Erdogen ifølge Reuters.
I Syria har man bekreftet minst 1293 dødsfall; ifølge NTB. Både opprørskontrollerte og regimekontrollerte områder er rammet.
Begravet
Et ukjent antall mennesker fryktes å være fanget i ruinene av sammenraste bygninger.
- Jeg har ikke styrke lenger, ropte en overlevende fra under ruinene i tyrkiske Adana, mens redningsmannskapene desperat prøvde å grave seg ned til ham.
- Jeg har aldri kjent noe lignende på mine 40 år på denne jorda, sier den lokale innbyggeren Erdem til nyhetsbyrået Reuters.

United States Geological Survey (USGS) melder om at det har vært minst 18 etterskjelv med en styrke på over 4, skriver CNN.
Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at de er i kontakt med ambassader i den rammede regionen etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria.
- Ambassadene forsøker å finne ut om norske borgere er berørt, sier pressevakt Mathias Rongved.
- Vi har så langt ikke informasjon om at norske borgere er rammet, men situasjonen er uoversiktlig.
- Aldri sett noe slikt
Nilüfer Aslan bor i den tyrkiske storbyen Adana. Han forteller til BBC at han var sikker på at familien skulle dø da jordskjelvet traff leiligheten i femte etasje.
- Jeg har aldri sett noe slikt før i hele mitt liv. Vi svevde i nærmere ett minutt, sier Aslan til kanalen.
Han forteller at han ropte ut til de andre i rommene ved siden av.
- Jeg sa «Det er et jordskjelv, la oss dø på samme sted i det minste». Det var det eneste som gikk gjennom hodet mitt.
Da skjelvene roet seg, løp han ut. Der så han at fire bygninger rundt sin egen hadde kollapset, sier han.
- Jeg kunne ikke ta med meg noe. Jeg står utenfor i slipperser.
NTB melder at over 2000 bygninger skal være rast, og det fryktes at mange er fanget inne i ruinene.
- Ikke bruk mobilen
Tyrkias innenriksminister sier at deres første prioritet er å redde personer som sitter fast i ruiner og ber landets innbyggere om å stoppe å bruke mobiltelefoner, for ikke å overbelaste mobilnettet.
- Jeg sender mine tanker til alle våre innbyggere som er berørt, skriver Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
- Vi håper vi kommer oss gjennom denne katastrofen så snart som mulig og med minst mulig skader, skriver presidenten.
Bilder og videoer i sosiale medier viser store ødeleggelser.
Tilbyr hjelp
Tyrkias katastrofe- og beredskapsbyrå (AFAD) har bedt om internasjonal hjelp. AFAD skriver i en uttalelse at de trenger hjelp med søk- og redningsarbeidet, melder CNN.
Flere land har allerede tilbudt sin bistand.
Zelenskyj skriver på Twitter at han er sjokkert over meldingene om så mange døde og skadde som følge av jordskjelvet.
- Vi sender våre kondolanser til familiene til ofrene. Vi står nær det vennlige tyrkiske folket, klare til å gi nødvendig assistanse, skriver han videre på tyrkisk i Twitter-meldingen.
Også Putin kondolerer til Tyrkias president Erdogan, og sier Russland er klare til å bidra med nødvendig assistanse, ifølge RIA.
- Hellas mobiliserer sine ressurser og vil hjelpe umiddelbart. Vi er svært triste for den store jordskjelvkatastrofen, sier Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis i en twitter-melding.
Israels president Isaac Herzog har tilbudt israelsk bistand, også det egyptiske utenriksdepartementet tilbyr hjelp til Tyrkia og Syria.
Norges statsminister Jonas Gahr Støre skriver på Twitter at føler med de rammede, og at Norge er i kontakt med myndighetene for å se hvordan Norge kan hjelpe til.
Nato-sjef Jens Stoltenberg skriver på Twitter at allierte mobiliserer støtte til Tyrkia etter det katastrofale jordskjelvet mandag morgen.
- Full solidaritet med vår allierte Tyrkia etter det fryktelige jordskjelvet, skriver Stoltenberg på Twitter.
- Kraftigste på 100 år
CNN-meteorolog Brandon Miller forteller kanalen at jordskjelvet er det kraftigste som har rammet Tyrkia på over 100 år.
- Ingen som er i live nå har opplevd noe som dette, forteller Miller til kanalen.
Skjelvet kunne kjennes i et stort område i Tyrkia, og folk i Libanon, Syria, Kypros og Israel merket det også, ifølge Reuters-journalisten Timour Azhari i Beirut. Mange mennesker strømmet ut i gatene i Beirut da rystelsene skjedde.
I Aleppo og i Hama kollapset bygninger, ifølge syriske statlige medier, og også i opprørskontrollerte deler av landet langs grensa til Tyrkia ble det meldt om hus som falt sammen.
Ifølge hjelpeorganisasjonen Syrian Civil Defense har flere bygninger kollapset nordvest i Syria.
Stort antall flyktninger
Folk som prøvde å rømme fra det jordskjelvrammede området, skapte trafikkaos og hindret redningsmannskaper. Moskeer åpnet dørene for å gi mennesker ly, idet regionen er rammet av minusgrader og snøvær.
På begge sider av grensen bor det et stort antall flyktninger fra borgerkrigen i Syria, mange av dem under elendige forhold.
Bare på syrisk side er det drøyt 4 millioner, i kummerlige forhold og med lite tilgang på helsehjelp. Sykehusene i regionen skal være stappfulle, idet dødstallene har passert 300 og er stigende.
Kirkens Nødhjelp avsetter nå i første omgang en million kroner fra sitt katastrofefond til de jordskjelvrammede i Syria.
- Takket være vårt katastrofefond kan vi nå respondere umiddelbart. Dette er en ufattelig tragedie, og det haster med å nå ut med hjelp. Kirkens Nødhjelp har jobbet i Syria siden 2012 med hovedsakelig vann, sanitær og hygiene og kjønnsbasert vold, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.
Rapporter fra kollegaer i Syria forteller om enorme ødeleggelser og behov for hjelp.
Kirkens Nødhjelp jobber i to av byene som er av de hardest rammede, Aleppo og Latakia. To byer med mange internt fordrevne etter krigen.
- Fattige og sårbare er de som alltid blir rammet i slike situasjoner, og dem er det mange av i denne regionen. Det vi kan si nå er at dette er en stor naturkatastrofe. Den har rammet svært befolkningstette områder, sier Høybråten.
Kirkens Nødhjelp jobber nå med å få en oversikt over ødeleggelsene og ser hvordan vi raskt kan nå ut til folk som er rammet.

- Syria står allerede i flere store kriser, og jordskjelvet rammet nå en befolkning som allerede lever under svært vanskelige forhold. Det er kolera i landet, det er enorm fattigdom, sult og økonomisk kollaps. Det er viktigere enn noen gang av vi er til stede for mennesker i Syria, sier Høybråten videre.
Ett minutts stillhet
FNs hovedforsamling holdt ett minutts stillhet til minne om ofrenene, skriver NTB.
- Våre team er på bakken og vurderer behovene og yter hjelp. Vi stoler på at verdenssamfunnet hjelper de tusenvis av familiene som er rammet av denne katastrofen, hvorav mange allerede hadde sårt behov for humanitær hjelp i områder der tilgang er en utfordring, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse.
Pave Frans utrykker også stor sorg over de mange ofrene.
– Pave Frans er dypt trist over å høre om det enorme tapet av menneskeliv forårsaket av jordskjelvet, sier Vatikanets utenrikssekretær, kardinal Pietro Parolin.

Få siste nytt!
Last ned APPEN her!