Over 3000 personer er etterlyst av Oslo-politiet

Oslopolitiet jakter på hele 3246 mennesker i forbindelse med kriminalsaker. Drap, drapsforsøk, voldtekt, bortføring og ran er blant forbrytelsene.

ETTERSLYSTE: I alvorlige kriminalsaker med antatte gjerningsmenn på flukt, går politiet av og til ut med navn og bilde på de etterlyste, men det store flertallet av de rundt 7000 personene som politiet prøver å få tak i i Norge i dag, blir ikke etterlyst offentlig.
ETTERSLYSTE: I alvorlige kriminalsaker med antatte gjerningsmenn på flukt, går politiet av og til ut med navn og bilde på de etterlyste, men det store flertallet av de rundt 7000 personene som politiet prøver å få tak i i Norge i dag, blir ikke etterlyst offentlig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Disse tallene endrer seg hver dag, men vi har nå 3246 personer vi etterlyser. Disse aner vi ikke hvor er. De kan være i Oslo, andre steder i landet, eller i utlandet, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen til Dagbladet.

De ettersøkte utgjør en variert gruppe, men har det felles at politiet vil ha tak i dem i forbindelse med kriminalsaker eller mulige kriminalsaker.

- Det er hele spekteret, fra folk som er savnet, forkynninger av stevninger og vitner som ikke vil møte, til drap og drapsforsøk, sier Stølen.

Antallet personer som til enhver tid er ettersøkt av Oslopolitiet, er stadig stigende, ifølge stasjonssjefen.

- Det er mye grov kriminalitet, og det er ingen straffesakskoder du kan utelate blant disse 3000. Det er vold, tyveri, bedrageri, sedelighetssaker og narkotika. Hele spekteret, sier Stølen.

7000 nasjonalt Hvor personene er, vet ikke politiet. Selv om mange av dem befinner seg i Oslo, er det ikke nødvendigvis lett for politiet å finne dem.

- Mange oppgir adresser som de ikke bruker som reell bostedsadresse. De gjør alt for å skjule seg, det er et kjempeproblem, sier Stølen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer