Over 3.000 utvisningssaker ligger hos UDI

1. mai lå det til sammen 3.082 ubehandlede utvisningssaker hos Utlendingsdirektoratet (UDI). Mange utlendinger som har jukset med identiteten eller begått alvorlig kriminalitet, blir ikke sendt ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

697 av utlendingene som politiet vil ha utvist fra Norge, har hatt saken til behandling hos UDI i over ett år, skriver Aftenposten. Dermed øker sjansene for at de får bli i Norge, til tross for at det er bred politisk enighet om at de skal utvises.

De fleste av utlendingene som politiet vil utvise, har jukset med identiteten, fått opphold på falske premisser, eller de står bak brudd på utlendingsloven. En del er også straffedømt for grov vold, vinning og andre kriminelle handlinger med fengselsstraffer på mer enn ett år.

Siden nyttår har antall utvisningssaker i UDI-køen økt med 43 prosent, skriver avisen. Høyre og Frp lovet før valget at kriminelle utlendinger skulle sendes raskere ut av landet. Resultatet ble mer ressurser til UDI for å avdekke utlendinger som oppholder seg ulovlig i landet eller begår kriminalitet. Men samtidig har ikke UDI fått bedre kapasitet.

- UDI får langt flere utvisningssaker til vurdering fra politiet enn tidligere, noe som har skapt en utfordrende ressurssituasjon for oss, og flere ubehandlede utvisningssaker, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i UDI til avisen. Han mener situasjonen er uheldig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer