Over 3300 flyktninger berget i Middelhavet i dag

17 mennesker funnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 3300 flyktninger er blitt berget i Middelhavet i dag, opplyser den italienske kystvakten.

17 mennesker er funnet døde, mens flere redningsaksjoner pågår fredag kveld. Kystvakten, som koordinerer redningsoperasjonene i Middelhavet, opplyser fredag kveld at den har fanget opp nødanrop fra 17 båter.

Elleve av likene som ble funnet av redningsmannskapene, ble oppdaget da 86 migranter fra to gummibåter ble reddet av det italienske patruljeskipet Bettica, opplyser marinen på Twitter. Det er uklart hva som var dødsårsaken.
Døde Tidligere fredag opplyste kystvakten at 484 personer ble berget fra to andre båter. Torsdag ble over 700 migranter som hadde lagt ut fra Libya i seks båter, reddet av irske, tyske og britiske marinefartøyer som deltar i EU-operasjonen Triton.

Det norske skipet Siem Pilot skal etter planen delta i operasjonen fra rundt 8. juni. Hittil i år har rundt 1770 migranter mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet og nå Europa, ifølge en oversikt fra Organisasjonen for migrasjon (IOM).

Det er 30 ganger så mange som i samme periode i fjor. De siste 18 månedene har over 5000 dødd på den farlige ferden.
Gammel mann Hittil i år har over 40.000 mennesker ankommet sjøveien til Italia. Denne uka var en 93 år gammel mann fra Syria blant 200 mennesker som ble reddet i Middelhavet av den italienske marinen, ifølge Redd Barna.
Mannen ble fraktet til havnen i Augusta på øya Sicilia og virket i god form, ifølge organisasjonen. Det er svært uvanlig å finne eldre mennesker blant dem som krysser Middelhavet i båter. Flertallet er menn mellom 20 og 40 år.

(NTB)