Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 35 millioner slaver i verden

Gjeldsslaveri og tvangsekteskap blant årsakene.

 DEBATT OM ARBEIDSVILKÅR:  Vilkårene for arbeidere i den thailandske rekeindustrien med franske eierinteresser har vært gjenstand for gransking i høst av antisaveri-organisasjoner, her fra Samut Sakhon-provinsen i utkanten av Bangkok. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL, AFP/NTB Scanpix.
DEBATT OM ARBEIDSVILKÅR: Vilkårene for arbeidere i den thailandske rekeindustrien med franske eierinteresser har vært gjenstand for gransking i høst av antisaveri-organisasjoner, her fra Samut Sakhon-provinsen i utkanten av Bangkok. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 35,8 millioner mennesker i verden lever som slaver i dag, ifølge Walk Free Foundation.

I Europa anslås det at over 500 000 mennesker er fanget i moderne former for slaveri.

Tallene er 20 prosent høyere enn anslått i 2013, ifølge den ferske rapporten fra menneskerettsorganisasjonen Walk Free Foundation.

Den store økningen skyldes bedre data og metoder for registrering..

Verst i Mauritania
Rapporten tar for seg «moderne former for slaveri», som omfatter menneskehandel, tvangsarbeid, gjeldsslaveri, tvangsekteskap og kommersiell seksuell utnyttelse.

Mennesker som lever i slaveri ble funnet i alle de 167 landene som ble undersøkt, ifølge indeksen.

Mauritania har den høyeste andelen (4 prosent), mens Usbekistan, Haiti, Qatar og India følger hakk i hæl.

Grunnlegger av Walk Free Foundation, Andrew Forrest, sier tallene viser at slaveri eksisterer i hele verden, og ikke bare i land som er rammet av krig eller fattigdom.— Vi har alle et ansvar for de forferdelige forholdene moderne slaveri kan eksistere under. Det første steget mot å utrydde slaveri er å måle det, sier han.

Lysning i India
Det er andre året på rad organisasjonen har undersøkt omfanget av slaveri i verden. I år tar rapporten også for seg regjeringers tiltak i kampen mot slaveri.

India, landet med det høyeste antallet mennesker som lever som slaver målt i absolutte tall, har gjennom lovendringer skjerpet strafferammen for slaveri og også økt antall politienheter som kjemper mot menneskehandel, ifølge rapporten.

Landene som leder an i kampen for å bekjempe slaveri er Nederland, Sverige, USA, Australia, Sveits, Irland, Norge, Storbritannia, Georgia og Østerrike.

De med svakest tiltak er Nord-Korea, Iran, Syria, Eritrea, Den sentralafrikanske republikk, Libya, Ekvatorial-Guinea, Usbekistan, Republikken Kongo og Irak.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling