Coronaviruset:

Over 40 000 ekstra Pfizer-doser i mars

Pfizer-BioNTech skal levere 4 millioner flere vaksinedoser til EU-samarbeidet i mars enn planlagt. Det betyr at også Norge får ekstra doser denne måneden.

EKSTRA LEVERINGER: Pfizer-BioNTech skal levere 4 millioner flere vaksinedoser til EU-samarbeidet i mars enn planlagt. Det betyr litt over 40 000 ekstr doser til Norge. Foto: Denis Balibouse/Reuters/NTB
EKSTRA LEVERINGER: Pfizer-BioNTech skal levere 4 millioner flere vaksinedoser til EU-samarbeidet i mars enn planlagt. Det betyr litt over 40 000 ekstr doser til Norge. Foto: Denis Balibouse/Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen og Pfizer har avtalt at selskapet skal levere fire millioner ekstra vaksinedoser til Europa. Dette er for å bidra til å takle mer smittsomme mutasjoner i områder som er hardt rammet, skriver EUs Ursula von der Leyen i en pressemelding i dag, sitert blant annet av Washington Post.

Dette er gode nyheter også for Norge, bekrefter kommunikasjonssjef Joachim Henriksen i Pfizer til Dagbladet.

- Vi vet at vi hele tiden øker fordelingstempoet, og basert på fordelingsnøkkelen i EU betyr dette at Norge vil motta litt over 40 000 ekstra doser i mars, sier Henriksen.

Han forteller at de mottar leveringer en gang i uka.

- Det innebærer at det vil komme mer under hver levering de tre gangene i mars , men akkurat hvor mye som kommer når, vet vi ikke ennå, sier han.

Også statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter den gode nyheten.

- Pfizer-BioNTech skal levere 4 millioner flere vaksinedoser til EU-samarbeidet i mars enn planlagt. Ifølge EU-kommisjonen skal disse dosene fordeles mellom landene etter folketall på vanlig måte. For Norge innebærer dette at vi får over 40 000 vaksinedoser ekstra i siste halvdel av mars. Det er veldig gode nyheter, sier statssekretær Korkunc til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer