Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 40 drept i Jemen før varslet våpenhvile

Etter luftangrep fra Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 44 mennesker er drept i saudiarabiske luftangrep og kamper i Jemen forkant av en våpenhvile som muligens trer i kraft mandag.

FN-ledede fredssamtaler skal etter planen finne sted i Sveits tirsdag, og i den anledning har regjeringen i Jemen foreslått en sju dager lang våpenhvile

I Haradh i provinsen Hajja nord i landet ble seks bolighus rammet av bomber fra militæralliansen Saudi-Arabia leder mot Houthi-opprørerne, ifølge øyevitner.

- Vi mottok likene av 12 sivile, og over 20 andre er såret, opplyser en kilde på et feltsykehus i Haradh, som ligger på grensa til Saudi-Arabia og er et kjerneområde for opprørerne.

Saudi-Arabia og allierte land har siden mars bombet Houthi-opprørerne, som kontrollerer hovedstaden Sana, på vegne av den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen.

Tolv opprørere ble søndag drept da regjeringslojale styrker angrep to kjøretøy i byen Damt, som Houthi-opprørerne erobret i november, ifølge militærkilder. I samme område ble ni opprørere og frie regjeringslojale styrker drept i kamper sent lørdag, ifølge kildene. Søndag morgen ble sju mennesker ble drept i luftangrep mot en opprørskolonne mellom Taiz og Lahj sørvest i landet, ifølge stammemedlemmer.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media