Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 40 drept i Peshawar

Minst 100 såret etter bombeeksplosjon.

OVER 40 DREPT: Bomben var gjemt i en minibuss som sto rett ved Khyber-basaren. Foto: EPA/STRINGER/SCANPIX
OVER 40 DREPT: Bomben var gjemt i en minibuss som sto rett ved Khyber-basaren. Foto: EPA/STRINGER/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Over 100 personer er såret, ifølge politiet og sykehuskilder. Den kraftige bomben var gjemt i en minibuss som sto rett ved siden av byens største marked, Khyber-basaren.
Bomben eksploderte fredag formiddag, midt under den travleste handletiden da markedet var fullt av handlende. — Jeg kan se bussen, den brenner, og folk holder på å trekke døde kropper ut av den, forteller et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet, men Taliban i Pakistan har tidligere sagt at de har trappet opp angrep i området som hevn for drapet på gruppens tidligere leder, Baitullah Mehsud.
Han ble drept i august i et angrep fra amerikanske og pakistanske styrker. Peshawar er det største byen i det nordvestre Pakistan.
Byen ligger ikke langt fra grensen til Afghanistan og er ofte gjenstand for uroligheter knyttet til talibanbevegelsen og terrornettverket al-Qaida. Fredagens angrep kom få dager etter at fem personer ble drept i et selvmordsangrep mot et FN-kontor i Pakistans hovedstad Islamabad. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media