Over 40 personer evakuert i Troms

I overkant av 40 personer er evakuert fra bygdene Oldervik og Breivikeidet i Troms på grunn av fare for snøras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygdene Oldervik og Breivikeidet på østsiden av Tromsøya ble ved 21-tiden i kveld evakuert. Stort snøfall i områdene økte faren for snøras.

- I Breivikeidet er 8-9 personer evakuert, mens 11 har valgt å bli i området. I Oldervik bor det nærmere 40 personer. Av disse har fire valgt å bli igjen, tre har vi ikke fått tak i. Resten har forlatt bygda, opplyser stabssjef Kurt Pettersen ved den lokale redningstjenesten til Dagbladet.

Pettersen utelukker ikke at flere områder blir evakuert i løpet av natta. - Normalt er det Breivikeidet og Oldervik som er mest utsatt og som først blir evakuert. Det er imidlertid dårlig vær i området så det kan bli aktuelt å evakuere flere bygder, sier Pettersen.

De som ikke blir med på evakueringen blir igjen på eget ansvar. Politiet kan tvinge folk til å forlate husene sine, men har valgt å la det være.

Det er kommet store mengder snø i Troms det siste døgnet. Flere småras er blitt utløst. Ved 19-tida i kveld ble et sauefjøs tatt av ras på Vanna i Karlsøy kommune i Nord-Troms.

(Dagbladet :på nettet)