Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 40 savnet etter høyhusbrann i Brasil

44 mennesker er registrert som savnet etter at en 24-etasjers bygning i São Paulo brant og raste sammen denne uka, opplyser brannvesenet i Brasil.

RASTE: Brannmannskaper jobber i ruinene av høyblokka som raste sammen etter å ha tatt fyr i São Paulo i Brasil 1. mai. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
RASTE: Brannmannskaper jobber i ruinene av høyblokka som raste sammen etter å ha tatt fyr i São Paulo i Brasil 1. mai. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyblokka var offisielt ubebodd, men ble brukt av husokkupanter. Brannen brøt ut tirsdag, og så langt er bare tre personer gjort rede for.

- Brannvesenet fortsetter søket, for øyeblikket ved hjelp av 31 kjøretøy og 78 brannmenn. 44 er savnet, tvitrer brannvesenet i den brasilianske storbyen onsdag.

Myndighetene har ikke gitt noen vurdering av hvorvidt de savnede antas å være omkommet og begravd i ruinene, eller om de ikke var i bygningen da brannen brøt ut. Bygningen kollapset mens brannmannskaper forsøkte å slokke brannen.

Høyhuset fungerte tidligere som politihovedkvarter, men 146 hjemløse familier har siden flyttet inn, ifølge myndighetene. De sier at mangel på helt grunnleggende brannsikring gjorde at katastrofen kunne skje.

Myndighetene har ikke oppgitt noen konkret brannårsak.

São Paulo er Brasils finanshovedstad og den mest folkerike byen i Latin-Amerika. De økonomiske ulikhetene er enorme. Fattige familier okkuperer ofte ubrukte bygninger eller setter opp telt og skur på ubrukte tomter, ofte rett ved velstående nabolag.

President Michel Temer, som er Brasils mest upopulære leder gjennom tidene, fikk en fiendtlig mottakelse da han avla et kort besøk ved ruinene.

- Vi vil ha boliger! ropte en folkemengde før den korrupsjonsanklagede presidenten hastet videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media