Over 40 stengte veier

- Ingen må frem i dag, sier politiet, og ber folk ta til vettet. Få oversikten her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Send oss dine flombilder!

(Dagbladet.no): Flomkaoset i Trøndelag fortsetter i dag. Selv om vannstanden har sunket i flere vassdrag, spår NVE at flomnivået igjen vil øke i ettermiddag.


Politiet har ikke oversikt over skadeomfanget etter at flommen nådde historisk størrelse i går kveld og natt.

- Flere av våre målestasjoner har målt det høyeste nivået noen sinne. Og den eldste av disse er fra 1916, sier vakthavende hydrolog Paul Christen Røhr.

Norge delt i to

Politiet i Nord Trøndelag ber folk holde seg mest mulig i ro. Med over 40 stengte veier i regionen er forholdene svært kaotiske.

- I praksis er det nå ingen vegforbindelse mellom Sør-Norge og Nord-Norge. Folk må respektere at veier er stengte. Vi har en 19-åring som ikke gjorde dette, og har fått motorstopp midt i vannmassene på Riksveg 17 ved Vassbotnan. Han må klare seg selv, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Avstengte bygder

FORSTERKES: Vegvesenet måtte i går kveld ut og forsterke Årnesbrua i Sør Trøndelag. I dag er over 40 veier stengt i regionen, og det er ingen veiforbindelse mellom Nord-Norge og Sør-Norge. Foto: Knut Dreiås
FORSTERKES: Vegvesenet måtte i går kveld ut og forsterke Årnesbrua i Sør Trøndelag. I dag er over 40 veier stengt i regionen, og det er ingen veiforbindelse mellom Nord-Norge og Sør-Norge. Foto: Knut Dreiås Vis mer

Tettstedet Vuku er nå helt avstengt fra omverdenen. Politiet har ingen oversikt over skadeomfanget i distriktet, men har ikke fått melding om livstruende situasjoner.

- Vi venter bare på dagslyset for å få et overblikk. Men folk må forstå at ingen må noen plass i dag. Respekter forholdene og stengningene. De eneste som «må» frem er helsepersonell som har ansvaret for liv og helse, sier Letnes.

Savnet etter bruras

I Sør Trøndelag er situasjonen langt bedre, og flommengdene i Fosenvassdraget er i ferd med å minke.

Redningsmannskaper har gjenopptatt søket etter at en personbil med en eller flere personer havnet i elva ved Åfjord da Arnevikbrua kollapset.

Søket ble avbrutt i natt på grunn av dårlig sikt. Foreløpig har ikke politiet fått inn savnetmeldinger som kan knyttes til den ukjente personbilen.

Ekstreme forhold

Vegtrafikkstasjonen ber folk i Trøndelag holde seg oppdatert om stengninger og veiforhold via internett, tekst TV, og radio.

- Folk må planlegge hvis de skal ut på veiene i Trøndelag. Det er flomføring i de fleste vassdrag. Vi merker en viss minking i Stjørdalselva, Verdalselva, Snåsavassdraget og Namsen. Men vi regner med at nivået vil øke igjen i løpet av dagen, sier Paul Christen Røhr fra NVE.

- Pass på liv og helse. Vi snakker om enorme naturkrefter. Hold avstand til flomstore elver, oppfordrer han.

Her kan du få hjelp

Vegmeldinger

Flomvarsel

Politiets telefon: 02800

FORSVANT I ELVA: Vitner så en personbil med en eller flere passasjerer forsvinne i vannmassene da Arnevikbrua kollapset.