Myanmar-konflikten

Over 400 000 rohingyaer har flyktet til Bangladesh. To barn og en kvinne trampet ned og drept i kaoset

Over 400 000 statsløse flyktninger har rømt fra de brutale herjingene i Myanmar.

FLYKTNINGKRISE: 409 000 rohingya-muslimer har flyktet fra undertrykkelse i Myanmar. Det betyr fullstendig overbelastede flyktningleire i nabolandet Bangladesh. Video: CNN / AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): FN opplyste lørdag at antall rohingyaer som har flyktet fra den militære undertrykkelsen i Myanmar, er kommet opp i 409 000.

Til sammen 18 000 ankom Bangladesh på én dag.

To barn og en kvinne som tilhører rohingya-minoriteten ble drept i kaoset som oppsto i en flyktningsleir i Bangladesh lørdag. De tre ble trampet ned under en kamp om mat og klær, ifølge AFP.

Stadig verre forhold

Bangladeshs statsminister Sheikh Hasina reiste lørdag til FN i New York for å be om hjelp til rohingya-krisen. Hun satte seg på et fly til New York og FNs hovedforsamling dagen etter at hun igjen innkalte Myanmars ambassadør for å protestere mot håndteringen av rohingyaene.

Bangladesh, som selv er et fattig land, har ingen mulighet til å sørge for hundretusener av flyktninger i leirer langs grensa. Regjeringen har gitt de militære ansvar for å frakte mat og utstyr til grenseområdene, samtidig som det er lagt planer for å bygge 14 000 tilfluktsbygg med plass til seks familier hver.

Forholdene blir stadig verre i grensebyen Cox's Bazar, der den nye tilstrømmingen de siste dagene kommer på toppen av 300.000 flyktninger som er kommet tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer