Over 400 omkom i tyfon på Filippinene

100 savnet etter Durians herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 400 mennesker har mistet livet i flere jordras og oversvømmelser i kjølvannet av en tyfon øst på Filippinene, opplyser filippinsk Røde Kors.

Minst 388 mennesker er bekreftet døde og 96 er savnet etter at jordras og elver av gjørme og vulkansk aske begravde flere landsbyer, opplyser en talskvinne for filippinsk Røde Kors. Hun regner med at tallet på omkomne vil stige, etter hvert som redningsmannskaper kommer fram til steder som nå er isolert.

Jordrasene ble utløst av de enorme nedbørsmengdene i tyfonen Durian, som feide inn over Filippinene natt til fredag.

Det er særlig området rundt Mount Mayon, en av Filippinenes mest aktive vulkaner, som er rammet. Den ligger i Albay-provinsen vel 300 kilometer sørøst for hovedstaden Manila. Minst åtte byer og landsbyer er rammet.

Taifunen Durian raste innover land med vindhastigheter opp mot 225 kilometer i timen. Den hadde fredag formiddag tapt seg i styrke og var på vei mot Sør-Kinahavet.

I september mistet nesten 200 mennesker livet da taifunen Xangsane rammet de nordlige og sentrale delene av landet. Filippinene blir årlig rammet av rundt 20 taifuner, melder BBC. (NTB)

RYDDER OPP: Nå ryddes det opp etter tyfonen Durians herjinger. Foto: EPA/Scanpix
RYDDER OPP: Nå ryddes det opp etter tyfonen Durians herjinger. Foto: EPA/Scanpix Vis mer