- Over 400 sivile syrere drept i russiske bombeangrep

Minst 97 av de drepte er barn, ifølge syrisk opposisjonsgruppe.

BLODIG KRIG:  Over 250 000 mennesker har mistet livet i løpet av de snart fem årene som den syriske krigen har vart. Nå er situasjonen for de sivile i landet om mulig enda verre, med bombing fra stadig flere parter. Her blir barn hjulpet ut fra et nabolag i Aleppo, etter at Bashar al-Assads styrker bombet området i fjor. Foto: Sultan Kitaz / Reuters / Scanpix
BLODIG KRIG: Over 250 000 mennesker har mistet livet i løpet av de snart fem årene som den syriske krigen har vart. Nå er situasjonen for de sivile i landet om mulig enda verre, med bombing fra stadig flere parter. Her blir barn hjulpet ut fra et nabolag i Aleppo, etter at Bashar al-Assads styrker bombet området i fjor. Foto: Sultan Kitaz / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russland fortsetter sine daglige bombeangrep i Syria. Nå melder den syriske opposisjonsgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at over 400 sivile syrere er drept i angrepene. Blant disse skal så mange som 97 av de drepte være barn.

Russland startet sine flyangrep i slutten av september i år, og har bombet langt flere ganger enn både USA og Frankrike siden de startet.

Bombing fra alle kanter - Siden bombingen starter, har vi talt opp 403 sivile, og dette tallet inkluderer 97 barn, ifølge SOHR.

En annen organisasjon, The Syrian Network for Human Rights, mener at enda flere er drept: Minst 526 sivile, herunder 137 barn, melder Al Jazeera.

Borgerkrigen i Syria har hittil tatt minst 250 000 liv, og over halvparten av landets 22 millioner innbyggere er på flukt. Ikke uten grunn: Her opplever sivile kontinuerlig bombing. I dag skal Bashar al-Assads militære ha drept minst sju personer i bydelen Douma, som ligger like utenfor hovedstaden Damaskus. Blant de døde er tre barn, ifølge Al Jazeera.

Minst sju sivile syrere meldes drept i går, i Aleppo-området. Også da var det Assads regjeringsstyrker som stod bak bombingen, ifølge SOHR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer