- Over 400 sivile syrere drept i russiske bombeangrep

Minst 97 av de drepte er barn, ifølge syrisk opposisjonsgruppe.

BLODIG KRIG:  Over 250 000 mennesker har mistet livet i løpet av de snart fem årene som den syriske krigen har vart. Nå er situasjonen for de sivile i landet om mulig enda verre, med bombing fra stadig flere parter. Her blir barn hjulpet ut fra et nabolag i Aleppo, etter at Bashar al-Assads styrker bombet området i fjor. Foto: Sultan Kitaz / Reuters / Scanpix
BLODIG KRIG: Over 250 000 mennesker har mistet livet i løpet av de snart fem årene som den syriske krigen har vart. Nå er situasjonen for de sivile i landet om mulig enda verre, med bombing fra stadig flere parter. Her blir barn hjulpet ut fra et nabolag i Aleppo, etter at Bashar al-Assads styrker bombet området i fjor. Foto: Sultan Kitaz / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland fortsetter sine daglige bombeangrep i Syria. Nå melder den syriske opposisjonsgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at over 400 sivile syrere er drept i angrepene. Blant disse skal så mange som 97 av de drepte være barn.

Russland startet sine flyangrep i slutten av september i år, og har bombet langt flere ganger enn både USA og Frankrike siden de startet.

Bombing fra alle kanter - Siden bombingen starter, har vi talt opp 403 sivile, og dette tallet inkluderer 97 barn, ifølge SOHR.

En annen organisasjon, The Syrian Network for Human Rights, mener at enda flere er drept: Minst 526 sivile, herunder 137 barn, melder Al Jazeera.

Borgerkrigen i Syria har hittil tatt minst 250 000 liv, og over halvparten av landets 22 millioner innbyggere er på flukt. Ikke uten grunn: Her opplever sivile kontinuerlig bombing. I dag skal Bashar al-Assads militære ha drept minst sju personer i bydelen Douma, som ligger like utenfor hovedstaden Damaskus. Blant de døde er tre barn, ifølge Al Jazeera.

Minst sju sivile syrere meldes drept i går, i Aleppo-området. Også da var det Assads regjeringsstyrker som stod bak bombingen, ifølge SOHR.

Assad: - Ikke borgerkrig Fredag startet russerne å sende raketter fra det kaspiske hav. Russiske og syriske talspersoner sier at deres fly har bombet 50 IS-mål i Deir Az-Zor-provinsen, øst i Syria.

Samtidig sier den syriske presidenten at det som nå skjer i Syria ikke er en borgerkrig, men en krig. Til en kinesisk tv-kanal sa Bashar al-Assad følgende:

- Du kan kalle noe for en borgerkrig når det er mulig å trekke linjer, om det er sekteriske eller etniske, eller kanskje en politisk linje. Det har vi ikke i Syria, sa Bashar al-Assad.

Noe flertallet av innbyggerne i Syria vil være helt uenige i. I Syria har al-Assad og familiens minoritetsgruppe, alawittene, styrt landet med jernhånd i over fire tiår.

Assad fortalte videre at han synes den russiske militære intervensjonen i Syria har hjulpet situasjonen i Syria på «en veldig god måte».

- IKKE BOMB VÅRE BARN:  Hundrevis av syriske opposisjonelle demonstrerte foran den russiske ambassaden i Berlin for kort tid tilbake. De protesterer mot Russlands voldsomme militære engasjement i Syria. Foto: Thorsten Strasas / Demotix / Scanpix
- IKKE BOMB VÅRE BARN: Hundrevis av syriske opposisjonelle demonstrerte foran den russiske ambassaden i Berlin for kort tid tilbake. De protesterer mot Russlands voldsomme militære engasjement i Syria. Foto: Thorsten Strasas / Demotix / Scanpix Vis mer
TUSENVIS AV BOMBETOKTER:  Russisk forsvarsdepartement legger stadig ut videoer som viser deres flybombing av Syria. Bildet skal vise bombing av det russerne kaller en militant terrorgruppe i Aleppo, i det nordlige Syria. Syriske opposisjonsgrupper er svært kritiske til Russlands voldsomme engasjement, og mener at de kan gjøre konflikten enda lengre og mer blodig, med å bli en aktiv del av konflikten. Foto: Russian Defence Ministry / Epa / Scanpix
TUSENVIS AV BOMBETOKTER: Russisk forsvarsdepartement legger stadig ut videoer som viser deres flybombing av Syria. Bildet skal vise bombing av det russerne kaller en militant terrorgruppe i Aleppo, i det nordlige Syria. Syriske opposisjonsgrupper er svært kritiske til Russlands voldsomme engasjement, og mener at de kan gjøre konflikten enda lengre og mer blodig, med å bli en aktiv del av konflikten. Foto: Russian Defence Ministry / Epa / Scanpix Vis mer