Rettssikkerhet:

Over 400 tolkefeil i en straffesak

Advokatene Feydt og Jacobsen har avdekket over 400 tolkefeil i rettsdokumentene i den gigantiske narkotika-saken.

- SKANDALE: - Dette er en gigantisk rettssskandale. Etter at påtalemyndigheten hevdet at oversettelsene var kvalitetssikret, fant vi over fire hundre feil, sier advokat Fridtjof Feydt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- SKANDALE: - Dette er en gigantisk rettssskandale. Etter at påtalemyndigheten hevdet at oversettelsene var kvalitetssikret, fant vi over fire hundre feil, sier advokat Fridtjof Feydt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Dette er en gigantisk rettsskandale, sier advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.

I Follo tingrett ble ti menn og to kvinner fra Albania, Makedonia og Norge dømt til lange fengselsstraffer - tilsammen over 120 år - i en av de største narkotikasakene som har blitt avslørt i Norge.

Da advokatene Monica Behn Jacobsen og Fridtjof Feydt overtok som forsvarere for en av de dømte albanerne, før saken skulle opp til behandling i Borgarting lagmannsrett, klaget klienten over at det var mye feil i tolkingen.

Påtalemyndigheten hadde lagt fram oversatt romavlyttingsmateriale for retten, samtaler som var oversatt av tolker som var hentet inn av politiet.

- Feil på feil

Når ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett denne uken, tok advokat Feydt opp forholdet.

- Advokat Monica Behn Jacobsen har gått gjennom materialet med en statsautorisert tolk. Da viste det seg at det var en rekke feil i oversettelsene. Først ble det funnet over sju hundre feil. Da vi påpekte dette for påtalemyndigheten fikk vi til svar at materialet som var lagt fram for retten var kvalitetssikret, sier Feydt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer