Over 4000 migranter ventes i havn i Aten

- Vi trenger ikke ferger, vi trenger flåter for å frakte dem.

VENTER FLERE: Greske myndigheter opplyser at to ferger med 4.200 flyktninger og migranter om bord ventes å ankomme havnen Pireus utenfor Aten lørdag. Foto: Scanpix
VENTER FLERE: Greske myndigheter opplyser at to ferger med 4.200 flyktninger og migranter om bord ventes å ankomme havnen Pireus utenfor Aten lørdag. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greske myndigheter opplyser at to ferger med 4200 flyktninger og migranter om bord ventes å ankomme havnen Pireus utenfor Aten lørdag.

Flyktningene og migrantene som er fra Midtøsten, blir fraktet fra den greske øya Lesbos som er blitt en hovedrute for mange som vil til Europa.

De to fergene har gått i skytteltrafikk mellom flere av de greske øyene og fraktet om lag 4000 migranter til havnen i Pireus hver eneste dag.

Øya Lesbos er overveldet av de mange hundre flyktningene og migrantene som har ankommet hver eneste dag i de siste ukene, etter å ha reist fra Tyrkia i gummibåter.

- Vi trenger ikke ferger, vi trenger flåter for å frakte dem, sier ordføreren i Lesbos' største by Mytilini, Spyros Galinos, i intervju med gresk TV.

Etter at migrantene og flyktningene er brakt i land ved havnen nær Aten, skal fergene hente flere fra andre greske øyer in nærheten av kysten ved Tyrkia, opplyser den greske kystvakten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram