Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 43 000 fordrevet etter jordskjelv i Aceh

STORE SKADER: Over 11 600 hus er ødelagt og 43 000 mennesker er fordrevet etter det kraftige jordskjelvet som rammet Aceh-provinsen i Indonesia. Foto: EPA/HOTLI SIMANJUNTAK/SCANPIX
STORE SKADER: Over 11 600 hus er ødelagt og 43 000 mennesker er fordrevet etter det kraftige jordskjelvet som rammet Aceh-provinsen i Indonesia. Foto: EPA/HOTLI SIMANJUNTAK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 11 600 hus er ødelagt og 43 000 mennesker er fordrevet etter det kraftige jordskjelvet som rammet Aceh-provinsen i Indonesia.

Antallet fordrevne er nær doblet fra et tidligere anslag på 22 000. Det anslaget gjaldt de tre distriktene som ble hardest rammet av onsdagens skjelv, som hadde sitt episenter like utenfor kysten av Sumatra. I tillegg til de materielle ødeleggelsene, er 101 mennesker bekreftet omkommet, mens rundt 800 er skadd.

Indonesias president Joko Widodo besøkte det jordskjelvrammede området fredag og lovet å bygge opp igjen boliger og gudshus.

Jordskjelvet rammet like før daggry onsdag morgen. Det hadde sitt senter ti kilometer under bakken omtrent 18 kilometer nordøst for byen Pidie Jaya.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!