Over 445 000 mennesker drevet på flukt i Afghanistan

Konflikten i Afghanistan førte til at over 445 000 mennesker ble drevet på flukt i 2017, ifølge FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs nødhjelpskontor OCHA anslår antallet fordrevne i en ny rapport som ble offentliggjort tirsdag. I 2016 måtte over en halv million flykte fra hjemmene sine på grunn av konflikten.

Den har forverret seg de siste årene, og de afghanske regjeringsstyrkene er mange steder svært hardt presset. Regjeringsstyrkene kjemper både mot Taliban-bevegelsen og ekstremistgruppa IS og andre mindre væpnede grupper.

- Aktiv konflikt

Tidligere ble Afghanistan regnet som et land som slet med ettervirkningene av konflikt. Men i sommer fastslo FN at det igjen pågår en «aktiv konflikt» i landet.

Til sammen 900 000 internt fordrevne bor i flyktningleirer i Afghanistan, mange av dem under det FN beskriver som umenneskelige forhold.

Situasjonen har fått USA og andre NATO-land til å sende flere soldater til landet. President Donald Trump har skrotet planen til forgjengeren Barack Obama om tilbaketrekking fra Afghanistan.

Norge har besluttet å øke antall spesialsoldater i Afghanistan fra 50 til 60.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer