KULDE: Kald vinter første til rekordmange boligbranner i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjo. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
KULDE: Kald vinter første til rekordmange boligbranner i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjo. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Over 4700 branner på tre måneder

Kald vinter ga rekordmange boligbranner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kald vinter første til rekordmange boligbranner i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

I årets første tre måneder ble det registrert 4.754 små og store boligbranner i Norge. Det er en økning på 24 prosent fra samme periode i fjor. Økningen skyldes den kalde vinteren, mener FNO.

- Den langvarige kalde vinteren ga økt elektrisk forbruk og dermed økt risiko for brann. Mer bruk av vedovner og peis trekker i samme retning, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

Forsikringsselskapene har hatt rekordhøye erstatningsutbetalinger i samme periode. I årets tre første måneder var utbetalingene på til sammen 1,2 milliard kroner, en økning på 28 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.


(NTB)