Over 50 drept av selvmordsbomber

Selvmordsbomber angrep i morgenrushet i Bagdad. Over 100 skadd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 50 mennesker ble drept og 150 ble såret av en selvmordsbomber i Bagdad i dag, opplyser det irakiske innenriksdepartementet, ifølge NTB.

Angrepet skjedde i en av hovedgatene, ved Tayaran-torget. Målet skal ha vært en politi-patrulje og en gruppe irakere som hadde samlet seg for å søke dags-jobber på byggeplasser, sier politiløytnant Bilal Ali til AP.

Kjørte inn i menneskemengde

I nærheten var det satt opp boder, som solgte frokost og annet til arbeiderne. Selvmordsbilen skal ha blitt kjørt inn i en av menneskemengdene.

Det skal ha vært to biler involvert. En skal ha stått parkert, en annen skal selvmordsbomberen ha kjørt. Begge bombene gikk av samtidig.

Skudd ble hørt like etter at bomben eksploderte, men det er ennå ikke klart hvorvidt dette var fra politi eller opprørere, eller hvorvidt det var del av et koordinert angrep.

Regjeringsbygg i nærheten

Torget er like i nærheten av flere regjeringsbygg, og like ved broen som fører over Tigirs og til den Grønne sonen, der det irakiske  parlamentet og den amerikanske og britiske ambassaden holder til.

BOMBET TIDLIGERE: Det er nøyaktig en måned siden det samme torget ble bombet. Den gang ble tre personer drept. Arkivfoto: Reuters/Scanpix
BOMBET TIDLIGERE: Det er nøyaktig en måned siden det samme torget ble bombet. Den gang ble tre personer drept. Arkivfoto: Reuters/Scanpix Vis mer

Syv av de drepte skal være politifolk.

Eksplosjonene førte til at ti biler i ormådet tok fyr, ifølge Ali.

Arbeidsløse var trolig målet

Det er stor arbeidsløshet i Bagdad. Hver morgen samler arbeidsløse seg på bestemte steder hvor de venter på minibusser og private biler som stopper og tilbyr arbeid for dagen på byggeplasser, som vaskehjelper eller som malere. Det var et av disse stedene som trolig var målet for bombene.

Slengt i veggen

En butikkeier ble øyenvitne til angrepet.

- I den første eksplosjonen så jeg at folk falt, noen av dem ble blåst i filler. Da den andre bomben gikk av noen sekunder senere ble jeg slengt i veggen inne i butikken min og besvimte, sier Kahlil Ibrahim til AP.

Han er innlagt på et lokalt sykehus hvor han får behandling for hode- og ryggskader.

Over 50 drept av selvmordsbomber