Over 50 drept i kraftige angrep i Syria

Minst 50 personer, blant dem 13 barn, er drept i granatangrep fra syriske sikkerhetsstyrker i byen Houla sentralt i Syria, ifølge aktivister.

DEMONSTRASJON: Syrere demonstrerer mot president Bashar al-Assad i en ny protest fredag. Det var voldsepisoder i Syria også fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
DEMONSTRASJON: Syrere demonstrerer mot president Bashar al-Assad i en ny protest fredag. Det var voldsepisoder i Syria også fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syria har ikke sluttet å bruke tunge våpen mot landets innbyggere, konstaterer FNs generalsekretær Ban Ki-moon i et brev til FNs sikkerhetsråd fredag.

I brevet heter det at det er skjedd «litt framgang på enkelte områder», men at voldsnivået fortsatt er svært høyt. Ban sier samtidig at stadig større deler av enkelte byer nå er kontrollert av opprørerne.

Sammenstøt Ifølge aktivister begynte de syriske sikkerhetsstyrkene å skyte med granater mot Houla fredag kveld.

- De skyter akkurat nå, dødstallene er enorme, sier aktivisten Ahmad Kassem.

Tidligere fredag kom det meldinger om en rekke sammenstøt rundt om i Syria, som skal ha kostet flere titalls mennesker livet.

I byene Aleppo og Idlib møtte titusenvis av mennesker fram for å demonstrere mot president Bashar al-Assads regime. De ble møtt av syriske sikkerhetsstyrker, som skjøt med skarpt mot demonstrantene, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

I Aleppo ble minst fem mennesker drept, blant dem to barn, ifølge gruppa. I alt skal flere titalls mennesker ha blitt drept i sammenstøt i en rekke byer i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer