Russefeiring:

Over 50 meldinger om russ

Natt til 1. mai har politiet rykket ut til over 50 oppdrag som gjelder russ. Fem barn som overnattet ute ble skremt av en brølende russ, mens en 17 år gammel jente måtte kjøres hjem etter å ha blitt satt av en russebuss.

RUSSEBRÅK: Politiet har mottatt en del meldinger om russ natt til 1. mai, men oppfatter ikke at det har vært mer enn tidligere år. FOTO: NTB Scanpix
RUSSEBRÅK: Politiet har mottatt en del meldinger om russ natt til 1. mai, men oppfatter ikke at det har vært mer enn tidligere år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til sammen har Sørvest, Sørøst og Øst politidistrikt rykket ut til over 50 oppdrag som gjelder russ. Hovedsakelig har det dreid seg om støy, men politiet har også opplevd slåssing og ordensforstyrrelser.

Dagbladet har vært i kontakt med utvalgte politidistrikt, og den gjengse oppfattelsen blant operasjonslederne er at det ikke har vært mer hendelser enn det som regnes som normalt.

Ett politidistrikt har imidlertid måttet håndtert litt flere meldinger enn de andre.

Operasjonsleder i Sørvest politidistrikt, Jøran Solheim, forteller at mellom klokka 22 og 05 har de rykket ut til 19 oppdrag som involverer russ. Oppdragene gjelder alt fra mindreårige i russebuss, skadeverk, slagsmål, beruselse og høy musikk.

Skremte barn

Solheim forteller om en hendelse hvor barn har blitt skremt.

Politiet fikk inn en melding fra en person som hadde med seg fem barn på overnattingstur under åpen himmel. I løpet av natta observerte de en russ som utførte skadeverk på en bil.

- Ungene ble selvfølgelig veldig skremt da en russ sto og brølte på en parkeringsplass. Til slutt knuste russen et speil på en bil, forteller Solheim som opplyser at de ikke fikk tak i gjerningspersonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer