DRAMATISK VED MELBOURNE: Brannmenn om bord i en brannbil overvåker en enorm brann 125 kilometer vest for Melbourne. Gradestokken viser nå flere steder 46 grader og Australia er rammet av en historisk sterk hetebølge. Foto: William West/AFP
DRAMATISK VED MELBOURNE: Brannmenn om bord i en brannbil overvåker en enorm brann 125 kilometer vest for Melbourne. Gradestokken viser nå flere steder 46 grader og Australia er rammet av en historisk sterk hetebølge. Foto: William West/AFPVis mer

Over 50 skog- og buskbranner i Australia

Og flomvannet stiger etter voldsomt regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sørøstlige Australia herjes av over 50 skog- og buskbranner i en ekstrem hetebølge. I nord fortsetter flomvannet å stige etter voldsomt regn.

Sterk vind har skapt forhold som bokstavelig kan kalles en kruttønne i de sørøstlige områdene av Australia, med temperaturer opp til 46 grader celsius. I Melbourne, Australias nest største by, ble det lørdag registrert 46,4 varmegrader, og over 47 grader lenger inn i landet.

Ifølge myndighetene ser det ut som om flere av brannene er blitt påtent. I delstaten New South Wales var det registrert 45 branner. Delstaten South Australia meldte at brannene der var under kontroll.

BEKYMRET: Gårdeiere frykter for at livsverket skal gå tapt.  Foto: William West/AFP
BEKYMRET: Gårdeiere frykter for at livsverket skal gå tapt. Foto: William West/AFP Vis mer

I nord fortsatte oversvømmelsene. Store deler av delstaten Queensland er erklært katastrofeområde, og et område på rundt 1 million kvadratkilometer er rammet av voldsomt regn og flom. Området tilsvarer nesten en sjudel av Australia.

Mange hundre mennesker er evakuert, mens andre har vært innestengt i sine hjem i opp til seks dager. I byene Innisfail og Ingham skal forholdene være meget vanskelige. I og rundt Innisfail ble det 350 millimeter nedbør siste døgn.

TRUER BYGNINGER: De enorme skogbrannene truer med å brenne ned flere gårder i Australia.  Foto: William West/AFP
TRUER BYGNINGER: De enorme skogbrannene truer med å brenne ned flere gårder i Australia. Foto: William West/AFP Vis mer


(NTB)

FYLLER VANN: Brannmenn i nærheten av Melbourne.  Foto: William West/AFP
FYLLER VANN: Brannmenn i nærheten av Melbourne. Foto: William West/AFP Vis mer