Over 50 skog- og buskbranner i Australia

Og flomvannet stiger etter voldsomt regn.

DRAMATISK VED MELBOURNE: Brannmenn om bord i en brannbil overvåker en enorm brann 125 kilometer vest for Melbourne. Gradestokken viser nå flere steder 46 grader og Australia er rammet av en historisk sterk hetebølge. Foto: William West/AFP
DRAMATISK VED MELBOURNE: Brannmenn om bord i en brannbil overvåker en enorm brann 125 kilometer vest for Melbourne. Gradestokken viser nå flere steder 46 grader og Australia er rammet av en historisk sterk hetebølge. Foto: William West/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det sørøstlige Australia herjes av over 50 skog- og buskbranner i en ekstrem hetebølge. I nord fortsetter flomvannet å stige etter voldsomt regn.

Sterk vind har skapt forhold som bokstavelig kan kalles en kruttønne i de sørøstlige områdene av Australia, med temperaturer opp til 46 grader celsius. I Melbourne, Australias nest største by, ble det lørdag registrert 46,4 varmegrader, og over 47 grader lenger inn i landet.

Ifølge myndighetene ser det ut som om flere av brannene er blitt påtent. I delstaten New South Wales var det registrert 45 branner. Delstaten South Australia meldte at brannene der var under kontroll.

I nord fortsatte oversvømmelsene. Store deler av delstaten Queensland er erklært katastrofeområde, og et område på rundt 1 million kvadratkilometer er rammet av voldsomt regn og flom. Området tilsvarer nesten en sjudel av Australia.

Mange hundre mennesker er evakuert, mens andre har vært innestengt i sine hjem i opp til seks dager. I byene Innisfail og Ingham skal forholdene være meget vanskelige. I og rundt Innisfail ble det 350 millimeter nedbør siste døgn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer