BLODIG:En såret febngselsinnsatt fraktes til sjukehus i Barquisimeto etter blodige kamper fangele imellom i fengselet Uribana i fjor. Fengslene i Venezuela herjes stadig av dødelige opptøyer og myndighetene er ikke i stand til å garantere for de innsattes liv og helse. Foto: AP / Scanpix / Rafael Rodriguez / El Informador
BLODIG:En såret febngselsinnsatt fraktes til sjukehus i Barquisimeto etter blodige kamper fangele imellom i fengselet Uribana i fjor. Fengslene i Venezuela herjes stadig av dødelige opptøyer og myndighetene er ikke i stand til å garantere for de innsattes liv og helse. Foto: AP / Scanpix / Rafael Rodriguez / El InformadorVis mer

Over 500 drap i fengsler i Venezuela i 2013

506 innsatte ble drept og over 600 ble skadd i voldshandlinger i venezuelanske fengsler i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldsnivået i fengslene i Venezuela er skyhøyt. De fangene som har råd til det «ansetter» egne livvakter bak murene. Likevel falt antallet drap bak murene med 14 prosent fra året før. Antallet som ble skadd falt med hele 46 prosent.

Dette viser en rapport fra en ikke-statlig organisasjon som overvåker fengslene i Venezuela.

Landet har en av verdens høyeste drapsrater med 79 drepte per 100 000 innbygger i fjor, viser rapporten. Myndighetene hevder på si side at drapsraten er på «bare» 39.

Bare 8 prosent av alle drap blir oppklart. Men landets fengsler er likevel svært overfylte. Det bidrar til høyt konfliktnivå blant de innsatte, som ofte tilhører rivaliserende gjenger eller bander.

(NTB-AFP-Dagbladet)