Over 500 drept i Burundi

Over 500 hutu-opprørere er drept i harde kamper utenfor Burundis hovedstad Bujumbura, opplyser en talsmann for regjeringshæren i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge talsmannen, generalmajor Samuel Gahiro, har soldater fra den tutsidominerte regjeringshæren gjenerobret en av opprørernes bastioner i Tenga-skogen, bare 6 kilometer utenfor hovedstaden.

515 opprørssoldater og 28 regjeringssoldater skal ha blitt drept i kampene, og opprørerne skal nå være fordrevet fra området.

- Tenga er definitivt frigjort, opplyser Gahiro.

Også for ett år siden gjennomførte Burundis regjeringshær en større offensiv mot hutuopprørernes baser i Tenga-skogen, men i februar slo opprørene tilbake og angrep utkanten av Bujumbura.

Over 250.000 mennesker er drept i Burundi siden en gruppe offiserer innen landets tutsidominerte regjeringshær i 1993 drepte landets første folkevalgte president, hutuen Melchior Ndadaye.

Landets hutu-majoritet reagerte med voldsomt raseri, og flere opprørsgrupper ble dannet.

Tidligere i år lyktes Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela i å forhandle fram en fredsavtale, og 1. november ble det innsatt en overgangsregjering.

H utuopprørerne i De nasjonale frigjøringsstyrkene (FNL) og Styrkene for forsvar av demokratiet (FDD) har nektet å undertegne fredsavtalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer