Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 500 flyktninger fra Libya ankommet Malta

Kom i to trebåter mandag kveld.

I MALTA: Et lite barn og moren venter på å få gå i land i Maltas hovedstad Valetta mandag kveld. 
Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
I MALTA: Et lite barn og moren venter på å få gå i land i Maltas hovedstad Valetta mandag kveld. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk har begynt å flykte fra Libya. Maltesiske væpnede styrker sier at 515 eritreiske og somalske migranter har ankommet Malta fra Libya mandag, melder Reuters.

Flyktningene er de første som kommer til øya Malta på mer enn et år,og den største gruppen på mer en 10 år. De kom fra Libya i to båter og ble eskortert i land av maltesiske patruljebåter. Mange av de nyankomne flyktningene er kvinner og barn, og de skal ha sagt at båtturen tok to netter og tre dager.

Rundt halvparten av flyktningene som kom i den første trebåten ønsket å fortsette reisen mot Italia, men andre ønsket å gå i land i Malta for å få medisinsk behandling.

Vil bane vei for politisk overgang Statoverhodene i Frankrike, USA, Storbritannia og Tyskland begynte mandag å diskutere situasjonen i Libya på en telefonkonferanse og planlegger et møte i London på tirsdag. De skal diskutere et fransk-britisk forslag som kan bidra til å bane vei for en politisk overgang i Libya, sier en fransk presidentkilde til Reuters.

OVER 500: Over 500 afrikanske flyktinger kom mandag kveld til Valetta fra Libya i to båter. 
Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
OVER 500: Over 500 afrikanske flyktinger kom mandag kveld til Valetta fra Libya i to båter. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer

Opprørsstyrkene i Libya tok mandag morgen kontroll over Kadhafis hjemby, Sirte.

Rykker nærmere Tripoli De siste dagene har opprørsstyrkene tatt kontroll over stadig flere byer, med god hjelp fra de internasjonale flyangrepene. I byene Ras Lanuf, Brega, Uqayla og Bin Jawad rømmet Kadhafis menn etter angrepne. Søndag kveld startet internasjonale angrep på Sirte.

Opprørerne rykker stadig nærmere Tripoli, og nå er deres frontlinje kun 400 kilometer unna hovedstaden. Natt til mandag ble også Tripoli bombet - ifølge Associated Press skal det ha vært ni kraftige eksplosjoner i byen.  

Talsmann for Kadhafi-regimet sier ifølge BBC, at flere hundre sivile skal ha mistet livet i angrepet.    

STOR GRUPPE: Gruppen med flykninger var den største som har kommet til Malta på over 10 år.
Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
STOR GRUPPE: Gruppen med flykninger var den største som har kommet til Malta på over 10 år. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer
LANG REISE: De 515 flyktningene kom i to båter og skal ha sagt at båtturen tok to netter og tre dager.
Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
LANG REISE: De 515 flyktningene kom i to båter og skal ha sagt at båtturen tok to netter og tre dager. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media