Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 500 omkomne etter tropisk storm

3 millioner mennesker drevet på flukt etter stormen Bilis i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tropiske stormen Bilis i Kina har til nå kostet 518 mennesker livet, bekrefter talsmenn for de kinesiske myndighetene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Bilis slo til ved den sørøstlige kysten 14. juli og har sørget for oversvømmelser som har ødelagt tusenvis av hjem.

Stormen har tvunget nær 3 millioner kinesere på flukt fra sine hjembyer.

Hunan hardest rammet

Hunan-provinsen er hardest rammet, 346 mennesker er omkommet og 89 savnet som følge av Bilis` herjinger, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Luo Xiwa i kommunistpartiet sier til nyhetsbyrået at infrastrukturen i de rammede områdene er helt ødelagt. Dette har gjort det vanskelig for myndighetene å samle informasjon om antall omkomne og ødeleggelser.

Underrapportering

En journalist i en statligeid tv-kanal har derimot avslørt at  lokale myndigheter  i Zixing, en by i Hunan, har underraportert tallet på omkomne dramatisk. De har også bevisst  underrapportert i forhold til hvor omfattende ødeleggelsene er.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Denne praksisen er vanlig blant lokale myndigheter i Kina som frykter represalier fra staten dersom de avslører noe som fører til en økning i den negative statistikken.

Etter disse avsløringene har sosialdepartementet advart de lokale myndighetene om at de vil få straff dersom de ikke gir nøyaktige rapporter om skadene stormen medfører, melder det statlige nyhetsbyrået.