Over 500 orkanofre i Haiti

Politisjef: - Lukten av døde mennesker er svært ubehagelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på omkomne i Haiti etter den tropiske stormen Hannas herjinger har steget til 530, ifølge politiet. Tallet kan komme til å stige ytterligere.

Store områder ble satt under vann da uværet rammet det nordlige Haiti mandag og tirsdag. Etter at det gjørmete flomvannet har begynt å trekke seg tilbake, er det funnet nesten 500 døde i byen Gonaives, sier politisjefen i byen.

- Været er rolig nå, og vi finner flere lik. Tallet på døde kan være enda høyere, sier politisjef Ernst Dorfeuille.

- Lukten av døde mennesker er svært ubehagelig i Gonaives.

Akutte hjelpebehov

Hjelpeorganisasjoner beskriver behovet for hjelp i Gonaives og områdene rundt som akutt, og mat, rent vann og andre forsyninger begynte fredag endelig å nå fram til desperate innbyggere.

Ødeleggelsene etter stormen er store, og jordskred og ødelagte veier har gjort arbeidet med å få hjelpen ut svært vanskelig. (NTB-AFP-Reuters).

 GJØRME OG HÅPLØSHET:  Orkanen Hanna har tatt nærmere 500 menneskeliv i Haiti. Her i gatene i byen er det kaoas og gjørme tilbake. Foto: AFP/SCANPIX.
GJØRME OG HÅPLØSHET: Orkanen Hanna har tatt nærmere 500 menneskeliv i Haiti. Her i gatene i byen er det kaoas og gjørme tilbake. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer