Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 50.000 til gatene etter journalistvold i Ukraina

Kievs gater var søndag fulle av demonstranter som viste sin avsky mot journalistvolden som forverret den allerede spente situasjonen i Ukraina.

PROTESTER Demonstranter holder opp bilder av journalisten, Tetyana Chornovil, som ble banket opp og forlatt etter å ha publisert en artikkel om myndighetene i Ukraina. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
PROTESTER Demonstranter holder opp bilder av journalisten, Tetyana Chornovil, som ble banket opp og forlatt etter å ha publisert en artikkel om myndighetene i Ukraina. Foto: REUTERS/Gleb Garanich Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter har tatt til hovedstadens gater i mengder denne måneden. De har rast mot myndighetenes nye linje, der bånd til EU brytes til fordel for forholdet til Russland.

Søndag skal over 50.000 demonstranter marsjere mot president Viktor Janukovitsjs strengt bevoktede eiendom. Demonstrantene roper ut støtte til journalisten Tetjana Tsjornovol, som ble banket opp etter å ha skrevet flere kritiske artikler om ukrainske myndigheter.

- Vi vil fortsette å ta til gatene fram til myndighetene endrer grunnloven og begrenser presidentens makt, sier pensjonisten Tetjana Kornjenko, en av demonstrantene på Uavhengighetsplassen.

Journalisten Tsjornovol var en prominent skikkelse i de EU-vennlige demonstrasjonene som har preget Kiev siden Janukovitsj gikk bort fra en historisk avtale med EU og heller pleiet vennskapet med Russland ytterligere.

Hun ble revet ut av bilen sin og overfalt tirsdag og bildet av hennes blodige ansikt gikk verden rundt.

(NTB)

FORLANGER OPPSIGELSE: Demonstranter krever oppsigelsen til innenriksminister Vitaliy Zakharchenko og hevder at han er koblet til hendelsen. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO
FORLANGER OPPSIGELSE: Demonstranter krever oppsigelsen til innenriksminister Vitaliy Zakharchenko og hevder at han er koblet til hendelsen. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO Vis mer