Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 5.500 amerikanere vil ha jobb i Norwegian

Tusenvis av amerikanere kjemper om 300 stillinger som kabinpersonale på Norwegians langruter mellom USA, Europa og Asia.

 Populært:  Tusenvis av amerikanere vil jobbe for Norwegian. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
Populært: Tusenvis av amerikanere vil jobbe for Norwegian. Foto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Norwegian fortsetter å ekspandere internasjonalt og etablerer i disse dager to nye baser i New York og Fort Lauderdale.

Over 5.500 amerikanere kjemper om 300 stillinger som kabinpersonale på Norwegians langruter mellom USA og Europa og Asia.

- Vi har fått et skikkelig luksusproblem, sier HR-direktør Gunnar Martinsen ifølge en pressemelding.

Svært god respons Norwegian startet rekrutteringen av amerikanske medarbeidere i oktober i fjor, og responsen har vært svært god. Så langt har om lag 170 blitt tilbudt jobb i Fort Lauderdale og New York, mens de resterende 130 blir rekruttert til de to basene i disse dager. Flere har allerede hatt sine første arbeidsdager i luften.

- Vi har ettertrykkelig fått tilbakemeldinger på at våre betingelser er høyst konkurransedyktige og at vårt opplæringsprogram i Norwegian holder en meget høy standard sammenlignet med deres tidligere erfaringer, sier Martinsen.

900 arbeidsplasser Blant de fornøyde nyansatte er Joseph Gabriel fra New York-basen. Han har tidligere jobbet for British Airways.

- Da jeg fikk høre at Norwegian skulle åpne base i USA tenkte jeg umiddelbart at jeg måtte søke. Dette selskapet kommer til å erobre verden, sier Gabriel.

Norwegian rekrutterer stadig nye medarbeidere til baser i Europa, USA og Thailand.

I løpet av 2013 etablerte selskapet nærmere 900 nye arbeidsplasser i kabinen. Ved samtlige Norwegians baser gjelder lokale lønns- og arbeidsvilkår og lokal lovgivning, understreker selskapet.

Flere nyheter Hiver Kjos seg rundt og kjøper nye Dreamlinere? Boeing lover Norwegian bedre service Boeing skuffet over Dreamlineren

Hele Norges coronakart