Populært:  Tusenvis av amerikanere vil jobbe for Norwegian. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
Populært: Tusenvis av amerikanere vil jobbe for Norwegian. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

Over 5.500 amerikanere vil ha jobb i Norwegian

Tusenvis av amerikanere kjemper om 300 stillinger som kabinpersonale på Norwegians langruter mellom USA, Europa og Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Norwegian fortsetter å ekspandere internasjonalt og etablerer i disse dager to nye baser i New York og Fort Lauderdale.

Over 5.500 amerikanere kjemper om 300 stillinger som kabinpersonale på Norwegians langruter mellom USA og Europa og Asia.

- Vi har fått et skikkelig luksusproblem, sier HR-direktør Gunnar Martinsen ifølge en pressemelding.

Svært god respons Norwegian startet rekrutteringen av amerikanske medarbeidere i oktober i fjor, og responsen har vært svært god. Så langt har om lag 170 blitt tilbudt jobb i Fort Lauderdale og New York, mens de resterende 130 blir rekruttert til de to basene i disse dager. Flere har allerede hatt sine første arbeidsdager i luften.

- Vi har ettertrykkelig fått tilbakemeldinger på at våre betingelser er høyst konkurransedyktige og at vårt opplæringsprogram i Norwegian holder en meget høy standard sammenlignet med deres tidligere erfaringer, sier Martinsen.

900 arbeidsplasser Blant de fornøyde nyansatte er Joseph Gabriel fra New York-basen. Han har tidligere jobbet for British Airways.

- Da jeg fikk høre at Norwegian skulle åpne base i USA tenkte jeg umiddelbart at jeg måtte søke. Dette selskapet kommer til å erobre verden, sier Gabriel.

Norwegian rekrutterer stadig nye medarbeidere til baser i Europa, USA og Thailand.

I løpet av 2013 etablerte selskapet nærmere 900 nye arbeidsplasser i kabinen. Ved samtlige Norwegians baser gjelder lokale lønns- og arbeidsvilkår og lokal lovgivning, understreker selskapet.

Flere nyheter Hiver Kjos seg rundt og kjøper nye Dreamlinere? Boeing lover Norwegian bedre service Boeing skuffet over Dreamlineren