Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 6 cm nedbør

Aldri vært målt mer på målestasjonen i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Diskuter ekstremværet: Er det menneskeskapt? Statsmeteorolog Knut Restad sier det ble ekstra fuktig denne gangen.

  - Det er årstida for det nå, med mye fuktighet i lufta samtidig som det kjøles ned, sier Restad og legger til at Trøndelag og Møre og Romsdal er ekstra utsatt når det blåser nord- og nordvestlig.

  - Når du i tillegg får en nedbørsfront som blir liggende ganske rolig, får vi ganske mye nedbør, sier meteorologen.

  Slo rekorden


  På Ørlandet på nordsida av Trondheimsfjorden er det registrert 62,5 millimeter nedbør siste døgn, og dermed er rekorden for Sør-Trøndelag fra 1948 slått, melder Meteorologisk institutt i Oslo.

  Regnværet første til kraftig flom, blant annet i Trondheim, for det her regnet kraftig i flere dager.

  På Ørland kom det 54 millimeter regn i løpet av 12 timer natt til onsdag. I løpet av de siste 24 timene, fikk samme stasjon 62,5 millimeter, melder Meteorologisk institutt.

  På Leinstrand i Trondheim kom det 66 millimeter nedbør siste døgn, fram til klokka 08.00 i dag, noe som er rekord for målestasjonen. De har målt nedbøren siden 1960.

  Feide gjennom Hells Angels-lokalene


  I Trolla utenfor Trondheim måtte tre bolighus med til sammen 16 beboere evakueres av brannvesenet. Hells Angels' lokaler er ett av disse.

  En bekk som går forbi husene svulmet voldsomt opp under det kraftige regnværet, og beboerne i husene måtte be om hjelp ved 2 - 3- tida på natta. Vannet sto da høyt opp på husveggene og trengte inn i husene. Onsdag morgen var faren fortsatt ikke over for bygningene.

  - Brannvesenet jobber fortsatt med å tømme husene for vann, opplyser operasjonleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

  Hester til knes i vann

  Et ridesenter på Bratsberg fikk også store problemer. Et rør som fører en bekk under senteret har trolig blitt tett, og vannet strømmet opp. Onsdag morgen sto 55 hester i vann til knes i stallen. Hestene var ikke i fare, men måtte bli der de var, for utenfor stallen var vannstanden en meter høy. Trondheim bydrift er nå på stedet og lager en demning for å få vannmassene unna stall og bygninger.

  - En boligenhet i nærheten av stallen er totalskadet av vannet, og fremdeles er ridebanen oversvømt, forteller Mads Andersen ved ridesenteret.

  Stenger veier


  Vannet skaper problemer på flere av veiene rundt byen. I Melhus har flere biler kjørt utfor veien på grunn av vannplaning. Det ene kjørefeltet i Bynesveien er åpnet, mens Bjørndalen er stengt. Riksvei 714 ved Mjønes i Snillfjord er stengt. Politiet kommer også til å stenge veien mellom Ringvoll og Songdalen.

  Regnet høljer ned, og kommer til å fortsette utover dagen, sier hydrolog Erik Holmqvist ved NVEs flomvarsling.

  - Litt avhengig av hvordan bygene treffer, kan vannføringen bli stor i enkelte mindre bekker. I Gaula er vannføringen i ferd med å kulminere til middels flommengde, sier han.

OVERSVØMT:HA-lokalet utenfor Trondheim ble oversvømt i natt.
FLOM: Flommen har skadet flere veier i Trondheim
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media