Over 60 anmeldt etter flere ulovlige fester

Minst 67 personer er anmeldt for brudd på smittevernloven etter fester flere steder i landet natt til søndag.

Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag har politiet i flere deler av landet måtte stanse sammenkomster som følge av brudd på smittevernreglene.

Politiet i Oslo avsluttet en visning av en fotballkamp i et lokale på Grønland. 22 personer var til stede, ifølge politiet.

- Vi avsluttet først en privat sammenkomst med 22 personer til stede. Alle blir anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen. Etter hva vi forstår ble det vist fotball i lokalene, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste like etterpå at de på samme adresse, men i en annen oppgang oppdaget et arrangement med 23 personer.

- Folk har sittet tett

Politiet ble oppmerksom på festene etter tips fra naboer, og i alt 45 personer blir nå anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen.

Begge stedene framstår som utleielokaler som er separate og uavhengige av hverandre, ifølge politiet.

- Men lokalene er trange, så her har folk sittet tett. På ett av stedene ble det også solgt mat og drikke, uten serveringsbevilling, så her vil vi ta kontakt med Næringsetaten i kommunen, sier operasjonslederen.

Det ble ikke solgt alkohol på arrangementene, ifølge politiet.

Avsluttet fester

Også politiet i Agder måtte avslutte en fest med 10 deltakere i Lyngdal, der samtlige ble anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen.

Også i Mosjøen ble en privatfest med 12 deltakere oppløst av politiet som følge av smittevernreglene, og deltakere blir anmeldt.

Ved Bjørnevatn i Finnmark ble en fest med rundt 10 ungdommer stanset natt til søndag.

- Politiet har avsluttet en ungdomsfest hvor flere enn 10 var til stede, skriver politiet på Twitter.

Et utested i Mosjøen, som ikke har skjenkestopp, fikk pålegg om å skjerpe inn som følge av coronareglene, og skjerpe på hvor mange gjester som kan være i lokalene. Det opplyser politiet i Nordland på Twitter. Det samme gjelder for et utested i Narvik.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer