Over 60 drept i kamper i Pakistan

Flere sivile drept i kamper mellom islamistiske opprørere og pakistanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 60 personer er drept i kamper mellom islamistiske opprørere og pakistanske soldater i de nordvestre delene av landet.

Kampene har pågått Swatdalen nordvest i Pakistan i omkring ett døgn og ble utløst av et angrep på en sikkerhetspatrulje og et påfølgende selvmordsangrep der åtte politimenn mistet livet.

- Kampene pågår fremdeles. Vi har ødelagt over 40 av opprørernes bunkere og en treningsleir, sier major Nasir Ali som er det pakistanske militærets talsmann i området.
Sivile i ildlinjen
Ali opplyser at om lag 50 opprørere har mistet livet i kampene, men understreker at tallet kan være høyere. 10 pakistanske soldater er også drept.

Innbyggere i Kabal i Swatdalen forteller at angrepene med bombekastere og kamphelikoptre har pågått i over et døgn. Sju sivile skal være drept og tre skadd.

- Vi kan ikke rømme. På den ene siden er det innført portforbud og på den andre siden bruker opprørerne oss som menneskelige skjold, sier Kabal-innbygger Khaisat Bacha til nyhetsbyrået Reuters.


Var turistmål
Mer enn 200.000 mennesker har flyktet fra de nordvestre delene av landet mot grensen til Afghanistan siden kampene startet.

Swatdalen var inntil i fjor en populært turistmål. Kampene begynte da pakistanske Taliban-medlemmer strømmet over fra Afghanistan for å støtte en radikal muslimsk rettslærd som kjempet for å innføre et islamistisk styre i området.

NTB

DETTE VAR EN POLITISTASJON: Pakistansk sikkerhetspoliti undersøker restene av en politistasjon etter de mange angrepene den siste tiden. Foto: Reuters
DETTE VAR EN POLITISTASJON: Pakistansk sikkerhetspoliti undersøker restene av en politistasjon etter de mange angrepene den siste tiden. Foto: Reuters Vis mer
SKADD: En skadd person får hjelp av sine slektninger etter et selvmordangrep i går.