60 DØDE: Siden 2004 har over 60 mennesker blitt funnet døde i kanalene den engelske byen Manchester. Mange tror det dreier seg om en seriemorder. Skjermdump: Google Maps
60 DØDE: Siden 2004 har over 60 mennesker blitt funnet døde i kanalene den engelske byen Manchester. Mange tror det dreier seg om en seriemorder. Skjermdump: Google MapsVis mer

Over 60 personer funnet døde i engelsk kanal. Forsker og forfatter hevder seriemorder står bak

I Manchester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden 2004 har over 60 mennesker blitt funnet døde i kanalene den engelske byen Manchester. Mange tror det dreier seg om en seriemorder.

Tidligere i år skrev Dagbladet om hvordan psykologiprofessoren Craig Jackson mente tallet var for høyt for ulykker og selvmord. Nå har forfatteren og forskeren Thomas Sheridan, med psykopati som spesielfelt, fortalt om sin opplevelse da han var i området for å gjøre research på dødsfallene.

- Jeg gikk langs Rochdale-kanalen i et dårlig opplyst område da jeg ble forfulgt av en høy mann som hadde på seg en hette. Følelsen av isolasjon og sårbarhet akkurat der og da gjorde meg livredd, sier han til lokalavisa Manchester Evening News.

Homofile som mål

Sheridan forteller videre at han er overbevist om at det er en seriemorder, under tilnavnet «The Pusher» eller «Dytteren» som står bak mange av dødsfallene. At han har dyttet sine ofre ned i kanalen.

Manchester Canal Street er kjent for utelivet og er spesielt populært for homofile, og Sheridan tror også at homofile kan være blant målene for «The Pusher».

- Jeg tror morderen går etter homofile menn, eller menn morderen tror er homofile. At han følger etter dem etter en natt på byen, eller at han sjekker dem opp i barer selv. Dette kan dreie seg om en psykopat eller et ekstremt forstyrret individ, sier han.

Sheridan trekker også paralleller til Dennis Nilsen, en mann som i 1983 ble dømt til minst 25 år bak lås og slå for en rekke drap i London mellom 1978 og 1983.

Felles for ofrene hans var at de var unge menn og at de var homofile.

Preget av fyll

I området rundt kanalen er det tydelige skilt der personer oppfordres til å opptre forsiktig og skiltene understreker faren ved å falle ned de få meterne ned i vannet.

Området ved Manchester Canal Street er kjent for å være preget av fyll om nettene. Stephen Faulkner som jobber på en pub i området vil ikke utelukke at flere kan ha blitt dyttet i vannet.

- Der er mange fulle folk og noen kan være ute etter å rane dem. Kanskje er ofrene blitt dyttet i vannet. Jeg tror flere er blitt dyttet, sier Faulkner.

Blant annet studenten Souvik Pal ble funnet død i kanalen i 2013. Saken ble omtalt som et mysterium av BBC.

Politiet i Manchester gjentar denne gang, som de gjorde sist, at det etter omfattende gransking ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe mistenkelig ved dødsfallene.