Over 600 døde i fergeulykke

- Det var forferdelig, vi kunne høre folk skrike under oss, sier en av de overlevende etter fergeulykken utenfor Gambia. Over 600 mennesker kan ha mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt er det ifølge NTB funnet 104 overlevende etter at den senegalesiske ferga «MS Joola» gikk rundt i sterk vind natt til i går. Andre kilder opererer med drøyt 60 overlevende.

- Båten gikk rundt utrolig fort, det tok bare tre minutter sier senegaleseren Moussa Ndong, en av de overlevende som måtte klamre seg til den kullseilte ferja i flere timer før de ble reddet av noen fiskebåter.

Han og de andre som kom seg ut av ferja måtte lytte til fortvilte ropene fra de som fortsatt var i live, men innesperret i båten.

Så langt skal det være brakt inn 41 omkomne. Dykkere jobber nå med å få ut flere før ferga synker helt. De fleste passasjerene skal ha vært senegalesere, men det skal være to europeere av ukjent nasjonalitet blant de omkomne.

Ferga var nyoverhalt, men er ikke godkjent for mer enn 600 passasjerer.

Senagal deles nesten i to av Gambia. Ferga var på vei fra Ziguinchor i sør til hovedstaden Dakar, som ligger i den nordlige del av Senagal. Fakta om fartøyet

FÅ OVERLEVENDE: En lege intervjuer en av de overlevende etter forliset.
NYOVERHALT, MEN OVERFYLT: Den var nyrestaurert, og flere av de pårørende hevdet at båten var blitt satt i trafikk igjen før den var helt klar.