Over 600 kunstnere i opprop mot Trumps Jerusalem-erklæring

Norsk kunstneropprop mot Donald Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Henriette Steenstrup, Frank Kjosås, Unni Wilhelmsen og over 600 andre har skrevet under på et norsk kunsteropprop mot Donald Trumps Jerusalem-erklæring.

Skuespillere, billedkunstnere, musikere, filmskapere og forfattere er med i protesten, skriver Dagsavisen.

- Det er lett å føle avmakt i denne situasjonen, men som kunstnere har vi et ansvar for å si fra, sier Marthe Valle, artist og aktivist, som tok initiativet til oppropet. Den britiske avisen The Guardian publiserte mandag et kunstneropprop med over 150 kjente kunstnere og artister. Det fikk Valle til å sette i gang initiativet i Norge.

«Ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, prøver Donald Trump å oppnå det samme som Israel har forsøkt å gjøre i femti år med væpnet makt: Å fjerne palestinerne, og deres politiske og kulturelle tilstedeværelse, fra deres egen by.», heter det i oppropet.

- Jeg opprettet en gruppe på Facebook, og responsen var overveldende. Etter bare ett døgn hadde vi fått over 600 underskrifter. Det er fantastisk at så mange folk fra kulturlivet stiller seg bak dette, sier Marthe Valle.

USAs president Donald Trump har skapt sterke reaksjoner verden over etter at han forrige uke anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad og kunngjorde at han vil flytte USAs ambassade dit.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer