Over 600 nordmenn fast på Gran Canaria

Streik blant bakkemannskaper hos flyselskapet Iberia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakkemannskapene til det spanske flyselskapet Iberia gikk ut i streik lørdag morgen, noe som førte til store forsinkelser i flytrafikken til og fra Las Palmas på Gran Canaria.

Presse- og informasjonssjef Ã...sa Larsson i Norwegian opplyser til Aftenposten.no at flyselskapet lørdag har hatt fire norske flyginger til Gran Canaria, fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

- Passasjerene på bergensflyet ble sittende i flyet to-tre timer etter landing før vi til slutt fikk dem ut, sier hun.

Rundt 600 Norwegian-passasjerer ventet lørdag kveld på at flyene deres skulle komme seg i lufta med kurs for hjemlandet før flyplassen stengte for natta. Hvis de ikke kommer seg av gårde kan ikke Norwegian garantere dem hotellsenger.

- Vi vil selvsagt gjøre alt vi kan for å innkvartere passasjerene forsvarlig. Men vi har også flere flyginger til Sverige og Danmark med til sammen cirka 400 passasjerer som står på vent, samt at det også er andre flyselskap som ikke har fått flydd sine passasjerer hjem, sier Larsson.

Ettersom det såkalte handlingpersonalet, som vanligvis hjelper til med hotellbookinger i slike tilfeller, er tatt ut i streik, blir det vanskelig å finne senger til alle. Dermed risikerer passasjerene å selv måtte skaffe seg hotell, for så å få utgiftene refundert i etterkant.

SAS har seks fly som er berørt av streiken. Avgangene til Haugesund og Stavanger ble innstilt, mens ruteflyet til Oslo med 26 passasjerer og et charterfly til Trondheim var lovet å få ta av lørdag kveld.

(NTB)