OVER 6000 DØDE: Antall dødsofre etter tyfonen på Filippinene i november er steget til over 6000, opplyser filippinske myndigheter. I tillegg er nærmere 2000 mennesker fortsatt savnet. Foto:  Reuters/Erik De Castro/NTB Scanpix
OVER 6000 DØDE: Antall dødsofre etter tyfonen på Filippinene i november er steget til over 6000, opplyser filippinske myndigheter. I tillegg er nærmere 2000 mennesker fortsatt savnet. Foto: Reuters/Erik De Castro/NTB ScanpixVis mer

Over 6000 døde etter tyfonen på Filippinene

2000 mennesker fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall dødsofre etter tyfonen på Filippinene i november er steget til over 6000, opplyser filippinske myndigheter. I tillegg er nærmere 2000 mennesker fortsatt savnet.

Fem uker etter at tyfonen Haiyan, som heter Yolanda på Filippinene, la hele byer i grus på flere av øyene i de sentrale og østlige delene av landet, er det bekreftede dødstallet 6009, og myndighetene leter ennå etter 1779 savnede.

Haiyan er dermed en like dødelig naturkatastrofe som en tsunami i 1976 der mellom 5000 og 8000 mennesker mistet livet, og Haiyan er allerede verre enn den tropiske stormen Telma som kostet 5100 mennesker livet i 1991.

FN ba denne uka om en fordobling av nødhjelpen til Filippinene til 791 millioner dollar for å dekke behovene over de neste tolv månedene.

Myndighetene sier at minst 4 millioner mennesker mistet sine hjem enten som følge av de ekstremt sterke vindkastene eller stormfloene som skylte inn over land. Mange vil trenge hjelp i lang tid framover.

Som ledd i planene for gjenoppbygging kom fredag en indonesisk minister som deltok i gjenoppbyggingen av Banda Aceh etter tsunamien i 2004, på besøk.

Ministeren Kuntoro Mangkusubroto besøkte Tacloban for å informere om hvordan man kan styre gjenoppbyggingsprogrammer der hele byer er rasert.

Gjenoppbyggingen av Banda Aceh, som ble lagt fullstendig i grus av tsunamien, er ansett for å ha vært en stor suksess.

(NTB)