Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 650 asylsøkere forsvant fra mottak i januar

661 asylsøkere, hvorav 28 enslige mindreårige, er registrert som forsvunnet fra asylmottak i Norge i januar. Det er flere enn i noen enkeltmåned i 2015, viser tall fra UDI.

FORSVINNER: Asylsøkere har forsvunnet fra mottak rundt om i landet, blant annet fra Forus Akuttinnkvartering i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FORSVINNER: Asylsøkere har forsvunnet fra mottak rundt om i landet, blant annet fra Forus Akuttinnkvartering i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene kommer fram i en oversikt Aftenbladet har fått fra Utlendingsdirektoratet. Presserådgiver i UDI, Kristian Nicolai Stakset-Gundersen, tar forbehold om at tallene kan endre seg.

- Dette er ferske tall. Det er kun en drøy uke uti februar, og det er derfor sannsynlig at mange av disse vil dukke opp på en eller annen måte, og derfor om en tid ikke står som «forlatt mottak uten ny kjent adresse» lenger, sier han og poengterer at tallene går ned ettersom tiden går.

163 av dem som forsvant i januar, var syrere. På plassene etter følger personer fra Afghanistan, Irak og Egypt.

Totalt forsvant 2.207 personer fra mottak i Norge i 2015.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram