KAMPENE FORTSETTER: Med gummikuler og tåregass fortsatte det egyptiske opprørspolitiet å angripe demonstrantene som flere ganger i løpet av dagen har forsøkt å gjeninnta Tahrirplassen. Nå er flere hundre såret i kampene. Foto: AP Photo/Khalil Hamra
KAMPENE FORTSETTER: Med gummikuler og tåregass fortsatte det egyptiske opprørspolitiet å angripe demonstrantene som flere ganger i løpet av dagen har forsøkt å gjeninnta Tahrirplassen. Nå er flere hundre såret i kampene. Foto: AP Photo/Khalil HamraVis mer

Over 670 såret på Tahrirplassen

Sammenstøtene fortsetter i Egypts hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Demonstrantene gir seg ikke. Etter de første sammenstøtene med opprørspolitiet tidligere i dag, har aktivistene fortsatt protestene fra mot det militære regimet på Tahrirplassen.

Før i dag gikk opprørspoliti løs på demonstrantene som overnattet på Tahrirplassen fra fredag. Det har satt sinnene i kok i Kairo, og sammenstøtene har i stedet tiltatt i styrke. Etter hvert deltok så mange som 5000 mennesker i opptøyene som fulgte.

Over 670 mennesker ble såret i kveld. Minst én person har mistet livet.

Snart valg Om ti dager er det valg i Egypt. Da skal en ny folkevalgt regjering forsøke å stable på beina en ny framtid for landet etter revolusjonen i vår.

Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI Vis mer

Tahrirplassen var selve arnestedet for revolusjonen da Hosni Mubarak til slutt måtte gå av i februar i år. De massive demonstrasjonen kastet til slutt landets gjenstridige diktator bort fra makta. Men misnøyen med dagens militære styre har siden økt i styrke.

Protestene fortsetter Fredag var 50.000 mennesker i den største demonstrasjonen på nettopp Tahrirplassen siden Mubarak fall.

I løpet av dagen har protestene fortsatt mot det militære regimet, som nylig har gjort det klart at de også etter valget om ti dager fortsatt vil ha kontroll på store deler av budsjettpolitikken i landet.

AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
AFP PHOTO / KHALED DESOUKI Vis mer

Det har provosert det egyptiske folk i forkant av det de forventer skal være en demokratisk prosess fram mot en ny framtid for Egypt.

- For ti måneder siden hadde jeg ikke forventet at jeg skulle være tilbake her igjen, men militæret har brutt sine løfter, sier Osama Farag fra Kairo, som ovenfor The Guardian stiller spørsmål ved det forestående valget til nytt parlament uten en maktfordeling hvor militæret er underlagt de folkevalgte politikerne.

AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
AFP PHOTO / KHALED DESOUKI Vis mer
AP Photo/Khalil Hamra
AP Photo/Khalil Hamra Vis mer