Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 70 døde migranter i lastebilen i Østerrike

Oppgraderer dødstallet.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var over 70 døde migranter i lastebilen som ble funnet i Østerrike, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet.

Kilder opplyser til avisen Kronen at det dreier seg om 71 voksne kvinner og menn. Det var ingen barn i lastebilen, ifølge avisen.

Torsdag anslo politiet at det var mellom 20 og 50 lik i lastebilen, som ble funnet langs en motorvei i nærheten av grensen til Ungarn.

Likene var så ille tilredt at politiet på stedet verken kunne slå fast migrantenes kjønn, alder eller hvor mange som var i lasterommet.

Kan ha forlatt landet Politiet antar at lastebilen har stått parkert langs motorveien siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld. Ifølge etterforskerne er det grunn til å tro at migrantene var døde allerede da bilen krysset grensen, og at sjåføren har forlatt landet.

Likene skal fraktes til rettsmedisinsk institutt i Wien for obduksjon.

Det er varslet en pressekonferanse om saken fredag formiddag.

Mange migranter I delstaten Burgenland, som ligger helt øst i Østerrike, sliter myndighetene med å håndtere et stort antall flyktninger og migranter som krysser grensa fra Ungarn. Flere hundre migranter er pågrepet de siste dagene, og ekstra politifolk skal settes ut for å vokte grenseområdet.

På motorveistrekningen der den ungarskregistrerte lastebilen ble funnet parkert i veikanten torsdag, passerer daglig rundt 3000 lastebiler, skriver APA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling