Over 70 mennesker drept i Libya

To lokale militsgrupper brøt ut i harde kamper tidligere denne uka.

HARDE SAMMENSTØT: Over 70 mennesker er drept og flere enn 150 er skadet etter de harde sammenstøtene mellom to ulike militsgrupper i byen Sabha i Libya. Foto: STRINGER/REUTERS / NTB SCANPIX
HARDE SAMMENSTØT: Over 70 mennesker er drept og flere enn 150 er skadet etter de harde sammenstøtene mellom to ulike militsgrupper i byen Sabha i Libya. Foto: STRINGER/REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 70 personer har blitt drept de siste tre dagene i kamper mellom ulike klaner i Libya, opplyser libyske myndigheter.

Rivaliserende militsgrupper brøt ut tidligere denne uka i harde kamper i Libyas fjerde største by Sabha, melder AFP.

Bilkrangel De harde kampene har pågått rundt byen Sabha sør i Libya. Kampene skal ha startet etter at en mann fra Sabha ble drept i en krangel om en bil. Hundrevis av lokale militsgrupper kjemper om makt over egne områder, og Libyas ledelse har vanskeligheter med kontrollere det splittede landet etter Khadafis fall.

- Vi følger situasjonen, og hærsjefen planlegger å sende styrker til Sabha, sier viseinnenriksminister Omar al-Khadrawi.

- Det er beklagelig at over 70 personer er drept og over 150 er såret, sier regjeringstalsmann Masser al-Manaa.

Forbrytelser Libyas makthavere blir anklaget for overgrep, men vestlige land stanset nylig en resolusjon i FNs menneskerettsråd som krevde at de stanset vilkårlige arrestasjoner og drap.

USA og flere europeiske land avviste utkastet, og resolusjonen som til slutt ble vedtatt oppfordret i stedet Libya til å granske anklager om menneskerettsbrudd, melder NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer